Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 27. 5. 2009 09:44:56

Zirafka
Člen
Registrace: 12. 2. 2007
Příspěvků: 22

sudé řádky do nového sloupce

Potřebovala bych poradit, jakou použít funkci.
Vše, co je ve sloupci A v sudých řádcích "přesunout" do sloupce B.
Předem děkuji za pomoc, Žirafka

Offline

#2 27. 5. 2009 13:20:50

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: sudé řádky do nového sloupce

Ahoj,
do sloupce B napis vzorec
=IF(ISODD($A1);$A1;"")
a do sloupce C
=IF(ISODD($A1);"";$A1)
tim budes mit ve sloupci B jen licha a ve sloupci C jen suda, podle toho, co je ve sloupci A, takze zadny presun se nekona wink

Offline

#3 27. 5. 2009 14:41:37

Zirafka
Člen
Registrace: 12. 2. 2007
Příspěvků: 22

Re: sudé řádky do nového sloupce

nějek mi to nefunguje, hlásí chybu 540, (vzorec jsem překopírovala do buňky B i C)

Offline

#4 27. 5. 2009 15:23:32

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: sudé řádky do nového sloupce

Pokud mate v poli A1 cislo, napr 1, a je to skutecne cislo, tak po zadani vzorce do B1 a C1 to musi fungovat - B1 je prazdne a C1 obsahuje 1, mne to takto funguje, ted jsem si to zkousel. Kdyz se do A1 naopak da 2, pak je dvojka v B1 a C1 je prazdne.

Zkuste vzorec opsat presne, ne kopirovat, ale melo by to byt jedno.

Editoval zombie (27. 5. 2009 15:24:20)

Offline

#5 27. 5. 2009 18:43:11

Zirafka
Člen
Registrace: 12. 2. 2007
Příspěvků: 22

Re: sudé řádky do nového sloupce

to jsme si špatně rozuměli, nechci pracovat s čísly, ale s řádky, ve kterých je text.
Potřebuji to, co je v sudých řádcích do jednoho sloupce a to co je v lichých řádcích do druhého sloupce.
Mám určitou sestavu z jiného programu, kde v jednom sloupci 1. a 2. řádek "patří k sobě" a já tyto informace chci mít pouze na jednom řádku. To samé je v řádku 2 a 3, 4 a 5, 6 a 7 ....

Offline

#6 27. 5. 2009 19:05:46

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: sudé řádky do nového sloupce

Takže tipuju to na návaznost na téma http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=492 "rozdělení buňky na dva sloupce" s tím rozdílem, že nyní se vám podařilo importovat data rozdělená v buňce na řádky do samostatných řádků a chcete je seskládat.

Toto by se špatně popisovalo, stáhněte si tento soubor:
http://ooo.e-hanus.cz/parovani_radku_k_sobe.01.ods
Vlastně to není tak hrozné popsat - data máte ve sl. A, tak do buňky B1 vložte
=IF(ISODD(CELL("row";A1));A1&", "&A2;"")
případně si přehoďte spojení pořadí na
=IF(ISODD(CELL("row";A1));A2&", "&A1;"")

Nevýhodou je mezera na sudých řádcích.
Stačí takto?

PS: Ta chyba 540 byla ve skutečnosti chyba 504 :-) a došlo k ní proto, že jste použila funkci ISODD na text, jenže ona vyžaduje jako vstupní parametr číslo.

Editoval hanus (27. 5. 2009 19:10:33)

Offline

#7 28. 5. 2009 07:00:04

Zirafka
Člen
Registrace: 12. 2. 2007
Příspěvků: 22

Re: sudé řádky do nového sloupce

Návaznost na předchozí téma je náhodné, ale velmi podobné. Mám z programu, který užívám několik sestav, které si potřebuji upravovat dle svého a občas mě "zakousne" pro mne neřešitelný problém.
Nicméně Tvoje rada mi pomohla a funguje mi to tak, jak potřebuji, díky
(Chyba byla skutečně 504)

Offline

Zápatí