Já jsem se pokusil dohledat správná data ale Vaší výchozí tabulku (list2) jsem z toho nesestrojil. Navíc nevím jestli lze použít původní názvy distributorů (2016) spolu stěmi novými (2017).
V každém případě když se to doplní tak na to postačuje kontingenční tabulka. V jiném případě je nutno tabulku z listu 2 naplnit unikátními vyhledávacími daty - která by ale měla být jinde (na jiném listu, nebo na jiném úseku ap. jako součást vyhledávaných dat.)
Vyhledávací vzorce je můžné seastrojit různě, ale platí že postačuje jen několik zadaných údajů protože například při unikátní sazbě dodavatel nemusí být dohledáván, nebo někdy i opačně. Naopak hrozí chyba ze zadání "AND" všech definovaných pojmů. Myslím zrovna že Pražská distribuční má tarif jen pro domácnosti respektive malé odběry a velkoodběratele nezásobuje - dojde k chybě protože nelze splnit podmínku AND.
Asi byste měl postnout sešit se vzorem. Postavit správně list na kterém máte data se hned tak nepodaří. Navíc pokud tam máte plně prokombinovaná data tak je vzorec zbytečně složitý - kontingenční tabulka to jistí.
Předpokládám, že na listu 2 je mnoho řádků na kterých jsou všechny kombinace dat, takže pak by měl stačit filtr který vrátí výsledek do jediného pevně daného řádku (může být na listu 2) a ten se načte do sloupce podle Vašeho požadavku.
Pokud víte že některé volby vedou na chybu logické funkce AND - musí se větvit na faunkci OR. Z toho ale plyne například několik souběžných možností.
Doporučuji upravit vhodně svúj sešit a postnout ho sem. nemusí tam být všechna data, ale měl by obsahovat všechny různé případy kombinací.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ