Pro Ludvíka Trmku.
Děkuji za ochotu.
Už jsem také jakési řešení pro aktivaci našel ale je složitější nežli původní.
Váš pastup je uveden také zde Zpětná kompatibilita - odkázáno z BugZilly.
Mimo toho jsem prohledal BugZillu jak pro OpenOffice samostatně, tak pro LibreOffice. Na Libre je nahlášený bug Stisknutí CTRL+SHIFT+ENTER. Poslední zpráva je tam z dubna 2016 - stále neopraveno. Takže řešení je zde pouze pro manuální aktivaci - v podstatě takové jaké uvádíte Vy.
Moje řešení spočívá v tom, že aktivuji F2 (klasický postup něco napsat a hned smazat mi nefunguje - ten jsem dříve už otestoval), následně INSERT (tím se zápis znovu zaregistruje) a pak teprve Ctrl+Shift+Enter. Je zajímavé že dříve jsem používal právě DELETE nebo BackSpace. Ale Úplně první mi fungoval INSERT - ten ale přepíná mód a musí se hlídat, takže se musí většinou stisknout 2x. Když se aktivuje více buněk tak si to člověk nepamatuje kde je Insert - "nahoře, nebo dole".
Nyní mne trápí víc aktivace makrem. Mělo by to jít obejít pomocí OnClick a nasimulovat manuální spuštění. To je ale přímo ohavnost. Originálně se matice popisují jako funkce které nahrazují potřebu iterátoru (ten je zabudovaný a je limitován tuším na 1024 kroků - také si na to u maticových vzorců někdo stěžoval protože matice tento iterátor používají).
Takže ono je svým způsobem nesmyslné programovat makra, které místo iterací cyklem For..Next napíšou matici a pak ji aktivují - je to drbání se pravou rukou za levým uchem :-)
Zjistil jsem, že původní chyba u TRANSPOSE byla nahlášena v roce 2008. Tak jsem otestoval jestli by to šlo vyřešit například tříděním které umí totéž, jen navíc setřídí pole hodnot {=SMALL(úsek;COLUMN(úsek))} nebo podobně {=LARGE(úsek;COLUMN(úsek))}. A nic - ještě horší výsledek nežli u Transpose. Při tom to mám také moc krát otestované.
Takže dál budu hledat jak aktivovat makrem matice. Ne všechny matice potřebují udělat výpis do úseku. Tady na fóru byl výpis maticí použit jako návod mockrát. Jestli to tedy někdo namontoval do makra má problém.
Ještě jednou díky za reakci
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ