Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 4. 2. 2009 21:59:20

usvit
Člen
Registrace: 8. 5. 2008
Příspěvků: 5

Vloženie dat do tabuľky

Vytvoril som dotaz, pomocou ktorého načítam zvolené data z tabuliek, urobím v ňom výpočty a ich výsledky, ktoré mám v dotaze by som potreboval uložiť do nejakej tabuľky.Vie mi niekto poradiť ako?

Offline

#2 4. 2. 2009 22:35:44

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Vloženie dat do tabuľky

pokud máte zaregistrovanou databázi v base (což nejspíš platí), tak stačí dát v calcu F4 a v odpovídající databázi vybrat  správný dotaz, ten rozkliknout a pak přetáhnout do oblasti buněk. Pokud přetahujete dotaz, tak se zkopírují veškerá odpovídající data, pokud vyberete jen některé řádky tak jen jejich data. Obdobně se pracuje i se samotnými tabulkami.

Offline

#3 5. 2. 2009 23:02:51

usvit
Člen
Registrace: 8. 5. 2008
Příspěvků: 5

Re: Vloženie dat do tabuľky

Vďaka za odpoveď, ale myslím, že som sa nepresne vyjadril. Tie data potrebujem dostať do tabuľky v Base a po každom zavolaní dotazu výsledky uložiť ako nový záznam a tieto záznamy archivovať.Niečo podobné, ako keď cez formulár zadávam data do tabuľky, ale data by sa nezadávali ručne, ale z dotazu. Do formuláru data z dotazu dostanem, to nie je problém, ale neuložia sa mi do tabuľky.

Offline

#4 6. 2. 2009 07:36:21

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Vloženie dat do tabuľky

uááááá moje chyby, nějak jsme si při čtení neuvědomil požadavek na vložení výsledků zpět.

mno ... nevím, osobně používám Base jen jako frontend pro MySQL. Importy a úpravy dat pak provádím přes MySQL nástroj "Querry browser" za použitích standardních SQL příkazů insert a update. Jestli jde něco takového nad zabudovanou DB v base netuším.

Offline

#5 25. 2. 2009 15:35:01

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 94

Re: Vloženie dat do tabuľky

dá sa to, ale neviem či na 100%
V Calc-u - vyznačím olasť a dám kopírovať do schránky.
otvorím databázu, tabuľkuy, klik pravím tlačidlom a vyberiem vložiť - zobrazí sa formulár v ktorom treba určiť do ktorej tabuľky (alebo do novej) a dôležité je správne použiť funkicu - teda je tam zaškrtávacie políčko - pridať data - pozor vkladané údaje (polia) misia mať rovnaký formát (dátový) ako su nadefinované už v tabuľke do ktorej vkladám.

Offline

#6 19. 3. 2009 21:14:14

usvit
Člen
Registrace: 8. 5. 2008
Příspěvků: 5

Re: Vloženie dat do tabuľky

Vďaka za tip, skúsim...napíšem, ako to dopadlo...

Offline

#7 22. 5. 2009 20:26:49

Bum
Člen
Registrace: 24. 12. 2007
Příspěvků: 4

Re: Vloženie dat do tabuľky

Eeee. a vytvorit pohlad? Meni sa nejak pohlad pri zmene dotazu? Nemam teraz tabulku kde by som to skusil.

Offline

Zápatí