Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 18. 1. 2017 20:50:06

Christie
Člen
Registrace: 18. 1. 2017

Automatické číslování v tabulce se dvěma sloupci VYŘEŠENÝ

Ahoj,

ráda bych poprosila o radu, jakým způsobem zajistit navazující číslování ve dvojjazyčné smlouvy (tvořena z dvousloupcové tabulky). Potíž je v tom, že tabulka navazuj/navyšuje čísla ve směru zleva doprava, tudíž místo toho, aby bylo pod sebou v české verzi např. 1., 2., 3., 4. a totéž v anglické vedle, navazují čísla v obou verzích dohromady. Takže pak mám v české verzi 1., 3., 5. atd. Jestli mi rozumíte.

Moc děkuji za radu!!!

Kristýna

Editoval Christie (19. 1. 2017 22:18:31)

#2 19. 1. 2017 10:00:07

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Automatické číslování v tabulce se dvěma sloupci VYŘEŠENÝ

Otestujte Číslování v tabulce
      Uvnitř je popsáno co s tím dělat nebo nedělat. Šlo by to ještě i jinými prostředky. To co děláte je spíš na sekce vkládané do tabulky (nebo vedle sebe bez tabulky), nebo také tabulky v tabulce, lze použít textová pole a jiné vychytávky jako rámce, hlavní dokument (pracuje se sekcemi) a zřejmě ještě další možnosti. Tohle ale odpovídá nejlépe tomu co popisujete jako potřebu.

Osobně bych doporučil vkládat sekce protože tam máte přístup k původnímu textu například překladu a můžete ho bez problému měnit a pak reprografickým způsobem pracovat s náhledem na sekci. Takže když budou sekce vedle sebe můžete zachovat stejnou délku a měnit šířku aby to vyšlo stejně. Někdy je dobré změnit mírně písmo aj. Podívejte se na dříve zveřejněné články od Petra Valacha, Lukáše Jelínka a je tam ještě myslím něco dalšího ČLÁNKY > HLEDÁNÍ > zadejte sekce nebo podobnou frázi.

Editoval neutr (19. 1. 2017 10:02:03)

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 19. 1. 2017 22:28:05

Christie
Člen
Registrace: 18. 1. 2017

Re: Automatické číslování v tabulce se dvěma sloupci VYŘEŠENÝ

Díky! Ačkoliv nakonec to bylo jednodušší, než jsem myslela (stačilo označit sloupec a pak se číslování počítalo vždy v jednom konkrétním sloupci), díky za pomoc a ochotu. K.

Zápatí