Já se Lenko omlouvám, nějak jsem Váš příspěvek přehlédl. Reději se ale zeptám. Jde Vám jen o to číslování v řádcích tabulky, nebo to mohou být "téměř netabulkové odstavce"? problém to není technicky tak ani tak.
Například to mohou být buňky klasické tabulky, které se přizpůsobí podle textu. První sloupec s číslem vlevo a zřetelně užší sloupec - jak? Napevno stejný? Nebo by bylo potřeba individuální rozmístění. Na jedné stránce bývá takových odstavců málo a često nebude srovnání.
Dále to může být tabulka s jedním řádkem a dvěma sloupci, nebo 1 tabulková buňka v jiné buňce (tabulka s jednou buňkou v tabulce = 1 buňka).
Tedy rámec, nebo tabulka s jednou buňkou která obsahuje tabulku s jednou tabulkou, nebo rámcem ap. Toto se lepší přesouvá a je to možné přidávat například makrem. Pak je možné udělat hlavní "Tabulku - vnější" stejnou, ale "vnitřní" je možné měnit podle potřeby a může to být třeba rámce nebo i pačně. V levé straně by "nejaký prostor zbyl" a tam by v levém horním rohu bylo číslo.
Ovšem to se dá nasimulovat i rámci, nebo sekcemi. Číslování se dělá různě, ale nejlépe jako položky rejstříku. Prostě nějak vytvořený rámec se vloží a sám si přidá číslo.
Tohle se dá udělat stylem a vložíte vždy stejný korpus - jeden řádek - jedna tabulka. Ovšem já bych řekl že zrovna ta čárka může být kotvou nebo tz. paragrafem (normální lidé říkají odstavec). Ten paragraf může být skutečným znakem paragrafu a vedle číslo (ve speciálním políčku které nemusí být vidět) ap.
Existují i viditelné záložky, ale mám to v nějakém rozšíření které bych musel preparovat - je to ale možnost.
Tohle by Vám asi uměli poradit i jiní, ale jde o to, že je potřeba individuálně nastavovat to aby například byl jeden odstavec na jedná staně - to aby se další tabulka neroztrhla do dvou stran. Pak je právě potřeba. To se dá udělat zalomením strany, nebo kotvou a i jinak, ale je potřeba kliknout dostat k hornímu okraji tabulku a sázet jednu za druhou. teprve nakonec je potřeba uspořádat - zalomit stránky (umístit kotvy) ap.
Dalčí problém - pokud by to byl právní text takto roztrhaný, nebo podobný text bylo by potřeba aby existovala tabulka typu "T" - v prvním řádku je citace subordinace, v levém sloupci specifikace a číslo a vpravo vlastní text.
Pro každý typ i v jednom sešitě může být pro každý původní nadpis (podnadpis) jiný styl. Například by se hodilo kvůli rozložení měnit tloušťku textu (na úkor prázdného sloupce). Ale Writer umí pomocí sekcí roztrhnout dlouhý text do různých míst. Článek psal Lukáš Jelínek - najdete ho ve vyhledávání. Také myslím něco psali další autoři určitě Petr Valach. Zadejte do vyhledávání na stránce články (v modrém pruhu pravá strana) Otestujte jména, nebo sekce, tabulky Writer ap.
To číslování není problém. Problém je reprografické formátování. Například rozpalem, nebo velikostí písma ap. V těch článcích se dozvíte víc.
Na tohle jsou nejlepší makra. Lze také podobnou záležitost nahrát záznamníkem, ale to se také musí trošku umět. Složité to není tak jak to popisujete, ale to jak to udělat i hezké a ne obrovská tabulka roztrhaná do 10-ti stran.
Faktem je že to může být požadavek podle předdefinovaného vzoru z roku 1956. Pak bch to ale já nebo kdokoliv jiný musel přímo vidět - aby se dodržely poměry ap. V takovém případě sem dejte vzor, nebo alespoň obrázek s kótami - odkud kam ap.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ