Ty ovládací prvky jsou primárně určeny pro tahání dat z databáze. Roletku lze nakrmit někdy z "databáze" která je jen pojmenovaným úsekem databáze v Calcu. Také lze napsat seznam ručně.
Většina ovládacích prvků pokud nejsou v databázi - tak chodí na dialogu. Když je samostatně v sešitě (uchycení na tz. "drawpage") tak mají maličko jiné krmení.
Na tom dialogu to má jednu nepříjemnou vlastnost. Je jedno jestli jde o ComboBox, nebo ListBox. Pevní řádek je prázdný. To sice souvisí s možností připisovat pomocí tohoto prvku nové hodnoty do seznamu, ale když zakážete připisování, tak celý seznam zešedne a nejde ani prohlížet. To je zřejmě chyba. Originálně by měl první prázdný řádek zmizet a měla by tam být nastavena 1. hodnota. Prázdný řádek sice zůstával, ale na konci a ne na začátku.
Je zajímavé, že comba ze systému mají tento první řádek správně. Je to ale jiným typem prvku - zřejmě z Javy, nebo z XML (jde v podstatě o ActiveX) přizpůsobené pro OOo. Podstata je prakticky stejná ale kvůli té určité variabilnosti v Calcu (Writeru) má jiné vlastnosti.
Já jsem naposledy dělal makrem seznam do listboxu pro šablonu Partition která bude zveřejněna sakum prásk i s obsluhou dialogu ale to ještě dodělávám. Tam jsem přišel na to, že se musí vyhotovit Combo a přepsat na Listbox. Ale je to v několika hlášení bugů (a jde proto o takový málo systémový postup - provizorium které by ani správně chodit nemělo).
Aby to bylo správně musíte se podívat nejen na makro, ale i na konkrétní dialog. Jestli chcete pošlu jen korpus s obsluhou.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ