Tak jsem na to asi přišel ale dalo mi to dost práce : VyřazeníKláves_1
Problém měl zhruba dva hlavní problémy. Jednalo se to aby se při zakázaných klávesových zkratkách dalo obecně editovat. Původně totiž vybavený blok bral také všechny ostatní klávesové zkratky s prefixem Ctrl a možná také Alt (to jsem netestoval). To se projevilo tak, že po druhé aktivaci Ctrl+něco se informační dialog (MsgBox) také opakoval 2x. Po desátém opakování se 10x opakoval a nešlo to běžným způsobem odstarnit. Tento problém je asi specifický jen pro MOD2 (Ctrl), protože s MOD1 (Alt) jsem to nezaznamenal (netestoval stejným způsobem).
Ten druhý problém byl v tom, že se musí stav po blokaci vrátit do výchozího stavu. Původně se dalo psát jenom před aktivací bloku. Potom už jak píšete v #8 (z 22. 7. 2016) nefungovala klávesnice vůbec.
Kolem tohoto problému je dost příspěvků na cizích fórech a tam nabízeli obejít to pomocí UNO které načte Python, nebo Java script. Já mám maker podobného typu víc, ale nechal jsem si jen typické příklady a to co jsem postnul původně mělo jiný základ - obsahoval totiž právě manipulace s MOD2. Ostatní obsahovaly jiné módy.
Dopracoval jsem se ale jen k tomu, že jsem byl schopen 1x blokovat tak že se dalo editovat před i po blokaci. Při dalším zavolání už se hlášky nenačítaly, ale po druhém stisknutí Ctrl+P vyskočil dialog pro tisk. Opakované aktivace KeyKodu nepomáhaly a tak jsem začal lovit na netu. Tam jsem se ale moc nedopracoval, protože uvedené postupy přes UNO jsem nerozchodil.
Už jsem toho měl dost a začal hledat řešení pro uzamčení buněk (viz FORMÁT > BUŇKA > ZABEZPEČENÍ lze nastavit zákaz tisku vybraných buněk), respektive povolit zápis v dokumentu jen pro čtení (to jsem někde viděl, ale nevím v jaké souvislosti), nebo jsem chtěl spouštět jiná makra stejným testem. Tak jsem si začal hrát s přenastavením klávesových zkratek. Testoval jsem přenastavení Ctrl+P na jinou úlohu. To je dáno ze systému LibreOffice (asi také AOO), ale Calc tam nic neměl. To chodilo dobře, ale jen na stroji kde to bylo nastaveno. Za nastavení celého LO (AOO) bez Ctrl+P bych asi sklidil řádnou kritiku.
Jakmile jsem to vrátil do původného stavu stal se zázrak ...Klávesová zkratka Ctrl+P se nastavila i v Calcu a najednou to chodilo tak jak má. Takže :
Aby makro chodilo správně musí se nastavit pro tisk Ctrl+P i v Calcu - shodně s LO, AOO. Vzpomínám si, že když jsem si to makro ukládal, měl jsem ho otestované a bylo OK. To je i dnes, ale stahujeme LO (možná i AOO) s různě nastavenými klávesovými zkratkami pro jednotlivé aplikace. původně to asi shodné bylo :-)
Jak jsem pochopil dnes má LO i AOO jiné (různé) algoritmy pro XKey a tohle by asi vneslo dost světla na mnoho Bugů. Nemám čas to testovat a tak se obracím na uživatele aby to vyzkoušeli na různých systémech a popřípadě nahlásili.
Editoval neutr (27. 7. 2016 11:15:38)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ