CITUJI : Používám totiž filtry textu ve sloupcích a ten text dosazuji jen někde, řekněme třeba 20řádků pod sebou. Nechce se mi moc kopírovat další sloupce už kvůli tomu, že sešit je docela objemný.
Problematické je toto Vaše vyjádření : Jinak já nepotřebuji nahradit nějaký znak.
Nevím jestli odpovídáte mně, nebo panu Trnkovi. Ale pokud jste myslel můj příspěvek tak by se to mohlo týkat jen tohoto textu : jestli hledáte stále jen jediný výraz, nebo pokaždé jiný
Je ale možné že jste měl na mysli příspěvek pana Trnky : do najít nahradit: hledat: ^. Nahradit: váš text $0 Nebo by mělo fungovat: váš text &........
Úplně asi nerozumíte podstatě práce toho dialogu. Ten dialog se orintuje podle toho co hledáte. Takže když chcete předsadit text před hledaný výraz abc musíte postupovat takto :
-----------------------
HLEDAT = abc
NAHRADIT = můjTextTEXTabcTEXT
-----------------------
Takže když chcete přidat text za hledaný výraz abc musíte postupovat takto :
-----------------------
HLEDAT = abc
NAHRADIT = TEXTabcTEXT můjText
-----------------------
Takže NAHRAZOVAT MUSÍME V KAŽDÉM PŘÍPADĚ. Výjimkou jsou právě regulární výrazy které umí najít výraz ale najdou v podstatě konec výrazu. Už to tady padlo :
$ - Tento znak najde poslední znak a za něj je možné něco přilepit.
^. - Tento znak najde první znak. Je to problém jak píše pan Trnka. Důvodem je to že je nalezen začátek, ale nelze najít znak před začátkem. Tam pro vyhledávání nic není. Postavte se čelem a celým tělem ke zdi a udělejte krok vpřed - proto Calc nespolupracuje:-)
Možná nějaké řešení existuje. Byla by to hromadná úprava. Například před každý text předsadit 2 mezery, mezeru pomlčku mezeru. Pak by ^. fungoval. Zadalo by se najít - a nahradit 1. mezeru a podobně.
Ale to už je opravdu na hromadnou úpravu vzorcem nebo makrem. Ale Vy máte zálibu zřejmě ve složitostech. Takže pak bych doporučil testovat zda by se jakýkoliv první znak nahradil Vaším textem plus tím prvním znakem. To ale testovat nebudu. Možná někdo jiný poradí.
Editoval neutr (3. 6. 2016 19:43:02)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ