Posílám slíbené studijní materiály. je toho hodně, ale většina obsahuje jenom "refresh" makra. Často jsou tam makra "OnClick" (tedy akce na událost) ale je tam pár dobrých které dělají to co potřebujete.
Já jsem je všechna sice viděl několikrát, ale stejně bych se orientoval jen podle hesel - například obsahuje - li výraz "SQL" a podobně. Mimo těchto příkladů mám asi 4x tolik souborů bez maker. Musíte všechny vzory otevřít a otestovat. Pak se podívat na makro. Mohou tam být velice dobrá řešení, která potřebují opravdu jen "refresh" formu, nebo subformu, což je normálně (samostatně) problém.
Ještě rada. Pokud Vám například hned vyskočí formulář, je to makro spuštěné při startu. Po vypnutí to spadne (pokud neuděláte to co to makro chce).
Pokud se podíváte jak vypadají tabulky, nebo formy a zavřete s provolbou zobrazit - seká se to. Makra jsou prakticky vždy navázána na konkrétní jména tabulek a formů takže dokud to neprostudujete - nebudete umět aplikovat jinde.
To uvádím pro Vás jako návod jak se nenechat odradit, ale také se tím snažím omluvit a vysvětlit proč se mi snadno do maker Base neproniká a potřebuji aklimatizaci. Nyní dělám s Calcem a Writerem a mám z té směsice pocit že mi vybouchne hlava :-)
Vzory jsou tady Vzorové databáze s makry
Editoval neutr (24. 3. 2016 21:14:04)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ