Je otázkou jaké úpravy v Calcu oproti Writeru postrádáte. Možná že takové řešení je lepší. Ale existuje cesta i opačně - tedy nestandardně vložit do Writeru kopii tabulky z Calcu.
Nejdříve makro přepočítá to co je v Calcu určeno k exportu. Jde zejména o takové speciality jako jsou sloučené buňky, nebo formáty které nemusí Writer podporovat tak jako Calc a podobně.
Už při načítání dat z Calcu lze téměř vše předem nastavit tak aby to dostal Writer už jako výsledný (požadovaný) formát (velikost písma, font, názvy, odstavce, barva pozadí, barva písma, hyperlinky nebo obrázky do tabulky či na pozadí, barva a tloušťka čar tabulky....).
Zde se ale musí čas od času programátorsky zasáhnout kvůli změnám, nebo rozšíření funkcionality, popřípadě úpravy ap. Takže jde spíš o to precizně vyjádřit co potřebujete - zda doladit práci v Calcu aby výstupy byly jako z Writeru, nebo jestli výsledek je lepší v co největší míře nakopírovat do Writeru a pak manuálně něco dodělat.
V ideálním případě totiž Calc provede výstup do Writeru a Vy ho ani nemusíte kvůli úpravám otevírat. Je to dokonce možné například z Calcu uložit jako Writery, nebo něco jiného (PDF, Obrázky..) a uložit do folderu aby to šlo odeslat přes hromadnou korespondenci.
Pokud se nebojíte maker tak Vám pošlu sadu na vše co byste mohl použít. Vy byste pak jen třeba upřesnil co ještě. Takže se rozhodněte. Já sice takové věci dělávám, ale jsem často a zejména nyní v časové tísni a proto se bojím něco slíbit. Nejvýš bych slíbil že něco třeba doladím, nebo postavím základ a pak se budete sm(n)ažit sám :-)
Editoval neutr (9. 3. 2016 19:00:58)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ