Jestli tomu dobře rozumím, tak máte hlavní databázi "zákazníci" (klienti). Jedno z polí záznamů této hlavní databáze, respektive "sloupec hlavní databáze" je "krajina" která je prázdná dokud neuděláme výběr? Nebo je to země kde bydlí? (Nevím oč jde, ale běžně si cestovky nechávají staré záznamy podle kterých později nabízejí lokalitu stejnému klientovi. Pak by šlo ale o nový záznam stejného klienta. Je otázka zda se přídá k hlavní databázi, nebo do nějaké třetí.)
Ve formuláři požadujete aby se místo "pole" krajina zobrazil seznam s výběrem země. Následně po výběru ze závislé tabulky (krajina) se má výběr zapsat do hlavní databáze?
Chápu, že chcete dva seznamy, kde v jednom je klient a ve druhém země. Ve formuláři pak všechny údaje klienta ale do pole "krajina" (sloupce databáze) má být vložen výber se seznamu zemí, nebo tam už nějaký záznam bude?
No a co potom? Kam a nebo jak se výběr zapíše? Formulář výběry zobrazí, ale nic víc. Dá se čekat požadavek na zápis do nejaké další databáze (například nabídky), nebo má být upravena ta původní hlavní databáze? Je tam potřeba vybrat a pak něco stisknout a tím něco udělat. To asi bez dotazu, respektive makra zřejně nepůjde.
Pokud jde jen o zobrazení tak není problém vypsat všechna pole podle výběru "klientů" a nezávisle na tom vypsat podle výběru všechna pole vybrané "ktajiny". To může být provedeno jako "podformulář", ale pokud je výběr shodný s celou databází "krajin" je to nesmyslné. Prostě něco tomu schází. Mám poměrně dost vzorů, které by uměly to co potřebujete. Jsou tam často makra. Popište lépe co se má stát po vybrání a já Vám něco postavím nebo pošlu cizí vzor.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ