Jak to napsat? - asi takto :
Hledal jsem řešení na gůglu, tady i tam smile ale bez úspěchu.
Vytvářím CSV soubor,
(takže můžu použít jakoukoliv variantu formátování)
a protože jeden údaj má více řádků
(údaj obsahuje "CR"
(nebo LF nebo CRLF - důležité je, aby calc v buňce odřádkoval )
)
obaluji údaje uvozovkami _"_ nebo _'_
Vytvořený soubor bych rád otevřel v Calcu, ale potýkám se s nějakým bugem asi.
při volbě importu musím zvolit "oddělovač textu", jinak Calc nechápe odřádkování v údaji (to je správně, jinak by v tom byl pěkný maglajz).
Co už je ale podivné, že uvozovky z importovaných sloupců udstraní jen u prvního sloupce, u ostatních je ponechá. Všechny sloupce obsahují pouze text, ale toto chování je podivné.
Dělám něco špatně nebo se Calc chová stejně i u vás ?
Mám verzi 4.0.1 na openSUse
přikládám nemocný CSV .. je to - očištěna od osobních udajů -"databáze" zálohy emailů, ale to není podstatné, co to je ..
aha, tak nepřiložím, jsem myslel, že se tady dají vkládat přílohy
----------------------------------------------------------------------------
Modrý text popisuje skutečnost, že vytváříte csv soubor a je to soupis emailů.
Zelený text už popisuje co potřebujete aby hotový text udělal a jak se projevují Vaše pokusy.
Tučný text je vlastní dotaz.
Jde o modus operandi: Někde něco píšu - kde - ani náznak, jen to že obsahem jsou texty emailů. Stejně dobře to může být zdroj pro odeslání nových emailů jako naopak soupis již načtených (dříve obdržených) emailů. Může to být také třeba report z portálu - respektive jeho připravovaná podoba kterou bude generovat scriptem stránka pro uživatele.
Takže zdrojem může být jakýkoliv editor, nebo script. Já jsem to zjednodušil na Textový editor, nebo Calc. Z vašeho popisu je jen nepřímo dané, že zdroj CSV není tím Calcem, který to má načíst - ale i to je z principu možné kvůli otestování.
Zelený text je celkem bez nejasností. Je to problém konmfigurace importního filtru, který by měl zdrojový text nasekat podle Vašich představ. Zde by bylo na místě se zeptat, zda jste vyzkoušel všechny kombinace včetně sloučení separátorů a uvozovek pro text. To mi připadalo nevhodné, protože jste podle všeho dlouholetým uživatelem a tyhle věci asi víte.
nejasnosti jsou ale v té poslední - tučné, respektive červené části. Vy nevíte jak sem postnout vzor? p)Prvním příspěvkem na každém tématu to je - a pokud to nefunguje, řeší se to pomocí 'uložto.cz', 'leteckápošta.cz', nebo třeba 'BOXu' a DROPBOXu'. Umí to i zcela noví uživatelé a Vy ne?
Takže potom následuje Váš vykopírovaný vzor - ale to je paskvil :
??? Tohle je požadovaný vstup nebo výstup???-------------------
'Soubor' 'Datum' 'OD' 'Předmět' 'KOMU'
----------------------------a tohle je co???
'./User@server.unas/new/1437026514.M172940P28838.unas,S=115078,W=117171' 'Thu, 16 Jul 2015 08:02:07 +0200' 'M.. K..<kj@server.unas>' 'Fwd:Usmála se na Vás ráno prodavačka?' 'Š.. J..<sj@server.unas>
----------------------------a tohle je zase co???
H.. J..<User@server.unas>
B.. P..<ph@server.unas>
....'
--------------------------------------------------------------------
Když už to neumíte poslat tak jste to měl lépe popsat :
A - Takhle vypadá vstup (to ce někde nějak píšete).............Abcd..
B - Takhle by to mělo vypadat po znovunačtení....."atrd"
C - Takhle to dopadlo.............""
--------------------------------------------------------------------
Samozřejmě já se ptám na věci, které často ani sami tazatelé nevědí, respektive nevědí proč se ptám na takové věci.
To ale neznamená, že bych byl zhulenej - a psal nesmysly.
V podstatě jen to, že jste člen tohoto fóra od roku 2005 mi brání v tom abych Vám neodpověděl zcela jiným stylem a tónem. K tomu Vám dám ještě spíš přátelskou radu jako mou osobní zkušenost :
Kdysi - je to pár let - tady někdo podobným způsobem atakoval ing Pastierika. Ten mu odpověděl ať si nechá familiernosti od cesty, "protože spolu sme husy nepásli" že tady je slušné fórum a mělo by se vykat kvůli udržení dobré úrovně. Držím se toho ačkoliv jsem původně také tykal jak je zvykem všude jinde.
Víte myslím si že to mohu požadovat od každého a tím pádem i od Vás. 60 mi už dávno bylo a přes to když bychom se setkali face to face tak by Vás arogantní způsoby komunikace ani nenapadly. Já sám sice občas někoho nepěkně počastuji, ale je to třeba holka která se ptá doslova jenom na "proč Libre Office a ne Word?". Ale to si dovolím jenom když jde skutečně o provokaci.
Jinak musím opravdu konstatovat, že je podstatné kde se to má napsat a hlavně jak to má vypadat po napsání (tvar 1 emailu ve zdroji) a jak má vypadat výstup v Calcu.
Já jsem si to skutečně do Calcu vykopíroval a bylo to shodné s tím jak to vypadá ve Vašem prvním příspěvku.
Konstatování, že by to mohl být "bug" je samozřejmě možnost, ale to neřeší podstatu potřeby udělat vhodný (správný) tvar zápisu do zdroje. Totiž ta zalomení je možné řešit vsunutím dříve uvedených CHarů do míst kde se to má zalomit (tyto chary jsou CR, LF ap). K jejich aktivaci dojde právě až po načtení do Calcu. To se musí správně zapsat ve zdroji.
Takže to je důvod proč jsem se ptal co je zdroj a kde se to píše. To opravdu není z Vašeho příspěvku dost zřejmé.