Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 19. 5. 2015 15:16:48

Hynek
Člen
Registrace: 19. 5. 2015

Objekt OLE - VYŘEŠENO

Dobrý den

Používám v dokumentech jako vložené objekty OLE tabulky CALC. Rozkliknutím potom můžu přímo v dokumentu měnit hodnoty, které se mi automaticky přepočítávají. Po nainstalování nové verze OpenOffice se mi ve starých dokumentech po rozkliknutí místo prostředí CALC objeví prostředí Microsoft Office Excel a chová se to nekorektně = po ukončení práce v tabulce se rozhodí výsledné zobrazení. Když ale do téhož dokumentu vložím jako OLE novou tabulku CALC, ta už funguje normálně. Potřebuji ale nutně aby se mi i ve starých dokumentech původní OLE tabulky načítaly jako CALC, protože by to pro mně jinak znamenalo přebourání mnoha starých dokumentů, které pravidelně používám.

Děkuji za radu a zdravím
Hynek

Editoval Hynek (19. 5. 2015 18:16:15)

#2 19. 5. 2015 17:11:45

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Objekt OLE - VYŘEŠENO

To by mohl být problém. Můžete ty původní zdroje Excel-u uložit do formátu Calcu (.ods)? Oč se jedná není z Vašeho popisu zřejmé. Ty Excely původně chodily a nyní nechodí - to je divné.
     Otestujte LibreOffice. Píšete, že jste přeinstaloval OpenOffice - tedy předpokládám Apache OpenOffice nejnovější verze? Tam může být (je jedno jestli LO, nebo AOO) problém v nastavení pro dokumenty MS. To se dělává už při instalaci. Asociace není úplně samozřejmá.
     Podívejte se v Calcu na Nástroje - Načítání/Ukládání - MS Office - tam bývá implicitně zaškrtnuto, ale nyní v poslední verzi tam nejsou fajfky. To se děje asi při instalaci, ale já jsem si toho nevšiml. Tady by to mělo jít opravit. zejména ten Excel.
     Totéž udělejte pro Writer.

Otestujte a písněte

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 19. 5. 2015 18:14:34

Hynek
Člen
Registrace: 19. 5. 2015

Re: Objekt OLE - VYŘEŠENO

Díky moc

Pomohlo odfajfkování v Calcu na Nástroje - Načítání/Ukládání - MS Office - zdá se že to funguje

s pozdravem
hynek

Zápatí