Ano, přesně tak to dělám - nejde o postup, ale o přesnost. Rozdíl je v tom, že ve Vaší ukázce je řešen součet - všechny vstupující čísla i výsledek jsou celá čísla. Já řeším podíl, takže vstupují celá čísla, ale výsledek je desetinné číslo, které Base nezobrazí přesně, ale zaokrouhlí jej (a to je špatně). Zatím jsem metodou pokusu a omylu zjistil, že když podíl 80/60 (viz. naši předchozí diskusi) zapíšu tak, jak je uvedeno, zobrazí Base výsledek 1. Když zapíšu 80.0/60 zobrazí výsledek 1,3, Mohlo by se tedy zdát, že přesnost výsledku určuji přesností zadání, ale není to pravda. Při 80.00/60 i při 80.000/60 a všech dalších už zobrazuje 1.33 - tedy s přesností max. na 2 desetinná místa. Nevím, jestli se toto dá někde v nastavení změnit. Stejně tak i když jsem použil příkaz (ROUND (80/60,4) - tedy příkaz na zaokrouhlení na daný počet desetinných míst (v mém případě na 4 místa) bylo zobrazeno 1,33.
Řeším tedy problém s nastavením a zobrazením vypočítaného čísla v dotazu, které musí být zobrazeno s určitou přesností a tu nedokážu nastavit více jak na 2 desetiny.