Obrázek je objekt který musí mít mít více properties (vlastností). Měl by mít dokonce 2 druhy názvů. Konkrétně viditelný (popis) a neviditelný - vnitřní podle kterého se volá v programu.
Správný postup (ne tak jak jsem to plácnul přes sebe) je definování vrstev základního objektu DrawPage. To jsou 'layers'.
Samozřejmě, že se dá dohledat jak to udělat správně, ale mohou to být dlouhé hodiny. Řešení buňkou by bylo nejrychlejší, ale také nejméně šikovné. Buď udělat jednu extrémně velkou buňku, nebo pod obrázkem sloučit pole buněk - tak aby se udělal výsledný čtverec(obdélník) jako symetrický rámeček. Problém je v tom, že by se to muselo ukotvit ke středu takto vytvoření buňky. To proto aby se obrázky symetricky překryly. (Jinak by se větší obrázek choval jako stín toho menšího - měly by společný 1 roh a tam by ten spodní z obou obrázků vidět nebyl.)
Další možností je mírně upravit rozměry buněk v průniku pod obrázkem a dát těmto buňkám společná rámeček. (To Vaše 1. makro umístí obrázek na pozici aktivního kurzoru, ale ukotví ho ke stránce. Toho se dá v makru výhodně použít protože umím tuto buňku načíst a tím také upravit okolní rozměry buněk + přidat rámeček buňkám kolem obrázku. Není pak potřeba ani DrawPage, ani další obrázek. Za předpokladu, že je obrázek z Google stále stejně velký jsem schopen postavit makro, které obklopí obrázek rámečkem kdekoliv necháte stát kurzor - samozřejmě mimo krajních buněk sloupce A a řádku číslo 1.)
Také je samozřejmě možné manuálně 'vrchním' obrázkem hýbnout o chlup doprava a dolů. A to je důvod proč se k tomuto tématu vracím.
Mám zkušenost, že se obrázky (obecně objekty) na tiskovém výstupu hýbnou. Tady by se to stát nemuselo, protože koordináty jsou v bodech (hne se většinou to, co je v jiných jednotkách - cm, palce ap.).
Takže doporučení bych udělal takovéhle :
Udělejte si šablonu, otestujte jak na sobě ty obrázky sedí při tisku. Když se navzájem posunou, nastavte v makru posunutí tak aby tisk byl symetrický.
Když by to nefungovalo - testoval bych umístění do buňky a rámeček z buněk, nebo dohledat správný postup a opravdu ty obrázky svázat jako je to u grafu.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ