To by neměl být problém. Dokonce pokud je to do jiného listu, ale stejného sešitu, měly by to zvládnout vzorce za pomoci jediné funkce. Tedy ta by se jenom nakopírovala do knihovny "moje standard" a když by se pojmenovala třeba "BARVA", mohla by vracet například přímo obsah buňky, nebo by do pomocného sloupce vykopírovala například adresu buňky s určitým barevným podkladem, nebo jen jedničku jako logické "true".
Šlo by to udělat snadno tak, aby se na novém listě řadily vybrané buňky hned pod sebe a ne na místo, které mají v prvním (originálním) listu.
Problém je jen v tom, že lze detekovat buď jen konkrétní barvy, nebo všechny různé barvy současně. Takže to byste měl upřesnit. Problém je v tom, že když se podbarvují podklady ručně, může tam být pokaždé trochu jiná červená (nebo jiná použitá) barva.
Zase opačný případ obsahuje riziko, že někdo implicitní bílou nahradí bílou barvou z palety - ta má jiné číslo, a proto se vybere také.
V jiném případě - tedy že trváte na té červené, musíte poslat číslo barvy. Je mi jasné, že s tím byste měl problém, takže Vám pošlu funkci na detekci barvy. V podstatě její úpravou získáte to co popisuji výše.
Další možností je klasické makro - které lze spouštět například tlačítkem (funkce se spouští jako vzorec - např: =BARVA(A1), nebo podobně jako makro z knihovny.) Tam bych už tipnul, že by mohlo samo identifikovat i různé barvy a ty seřadit pod sebe i když by jich tam bylo třeba 15 druhů.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ