Nyní mám zase pocit, že potřebujete něco úplně jiného. Do prázdného listu můžete načítat jednotlivé texty a ukládat hned jako přílohy emailů. Protože v jiném případě musíte jednotlivé texty k emailům přiřazovat. Fakticky by to mělo jít přímo z Calcu do emailu. To lze nejlépe přes dvojí uložení - 1. uložit jako html a hned pak odeslat jako přílohu pošty. Jako příloha html by se to mělo zobrazovat přímo v textu emailu, jinak je to klasická příloha ke stažení - to je otravné a text emailu je prázdný.
Když si nahrajete makro, tak Vám vyskočí dialog podle volby například takto:
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SendMail", "", 0, Array())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SendMailDocAsPDF", "", 0, Array())
Má to přílohu, ale musíte zadat adresu a předmět. Tu adresu můžete mít načtenou do paměti a vložit jen jako Ctrl+V. Předmět musíte dopsat (třeba jen "info" a podobně jednoduché texty), nebo si udělat šablonu emailu s předmětem. To je ale otázka spíš co máte za emailového klienta. Jestli Outlock, OutlockExpres, nebo třeba Thuderbird. Viděl jsem i makro, ale nevím kde, které generovalo přímo email se vším všudy. nemám ho poznamenané.
Otázka generování textu do obsahu přílohy máte zřejmě vyřešenu, ale bude se jednat o kombinaci oslovení Vážení, Vážený pane, Vážená paní ap. Podobně zřejmě oslovení v textu a související vyskloňování.
Pak už záleží čím to odesíláte - zda Seznamem, Atlasem, Googlem, nebo přes poskytovatele připojení. V některých případech se obsah přílohy zobrazuje přímo v textu emailu, txt a html by se mělo zobrazit možná vždy v textu emailu - ale nevím jistě za jakých podmínek. Někdy se zobrazí i DOC, nebo obrázky. Například ThunderBird umí odeslat hromadně celý adresář stejně jako Outlock.
Ovšem k takovým účelům mnohem lépe poslouží Writer kde máte funkce pro "hromadnou korespondenci". Calc lze použít pro vygenerování databáze pro Writer. Lze také z Calcu vkládat do Writeru a ten ukládat jako přílohu emailu - html, nebo txt.
Určitě lze postavit makro, které prakticky jen odklikáním naplní adresář pro poštovního klienta, kterým se pak dá vše odeslat naráz.
Editoval neutr (28. 2. 2014 17:33:41)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ