Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 6. 2. 2014 10:37:34

baryy
Člen
Registrace: 6. 2. 2014
Příspěvků: 3

Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

DObrý den, chci se zeptat, máme instalací Libreoffice na 140 pc, chci změnit  velikost paměti pro program a nechci se připojovat na každý pc a měnit to ručně. Existuje nějaký ini soubor který by se rozkopíroal na všchny pc. Děkuji.

Editoval baryy (10. 2. 2014 07:18:03)

Offline

#2 6. 2. 2014 10:43:55

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,957

Re: Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

Něco podobného kdysi dělal "zvedavec" a myslím, že to i fungovalo. Nevím jistě, ale bylo to v tématu "instalace" a může to být tak rok, ale nevím to jistě. Tam (téma instalace) toho moc není a měl byste to najít. On se zvedavec asi stejně ozve a uvede na správnou míru.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Online

#3 6. 2. 2014 12:15:13

baryy
Člen
Registrace: 6. 2. 2014
Příspěvků: 3

Re: Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

No děkuji za odpověď.. zkoušel jsem hledat, ale buď jsem slepej nebo jsem na to nenatrefil.. tak třeba se ten "zvedavec" ozve..

Offline

#4 6. 2. 2014 12:46:31

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

Ozve,
bylo/je to v http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=3510.
Ovšem nevím, jestli "Existuje nějaký ini soubor který by se rozkopíroal na všchny pc." je informace o ini souboru nebo otazka jestli ini existuje.

Váš problém bych pak rozdělil na dvě části:
1. Kde je zanesena ta informace o potřebném nastavení - to já nevím
2. Když budete vědět, kde je, jestli to jde nakopírovat - ano, ale záleží jak máte konfigurovanou síť, jestli můžete použít nějaký startup skript nebo něco podobného/asi jo.
Pak stačí do dávky na "jeden řádek" napsat co odkud a kam se má nakopírovat. To je v tom odkazu, když si najdete řádky s COPY, je tam varianta s namapováním disku i bez namapování s UNC cestou.


Edit:
Nevím jak pokračujete, ale já co jsem zkoušel, tak mě to moc dobře nevychází. Když změním nějaký parametr v nastavení (tam kde je velikost pameti na objekt (kvuli lepsimu hledani menim organizaci - nazev - melo by to snad mit stejne uloziste) tak se to uklada do profilu uzivatele (data aplikaci...) do registrymodifications.xcu, coz na IMHO hodne na pytel. Možná budete mít větší štěstí při hledání.

Editoval Zvedavec (6. 2. 2014 13:29:29)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 6. 2. 2014 14:14:18

baryy
Člen
Registrace: 6. 2. 2014
Příspěvků: 3

Re: Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

No pokračuju.. snažím se najít v těch souborech ty hodnoty které zadám v nastavení.. a nic,prostě i když dám vyhledat třeba jen část slova memory, tak nenajde nic.. tak nevím už kam se může ukládat ta hodnota nastavené paměti.

Offline

#6 6. 2. 2014 14:20:35

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Ukládání nastavení - hromadná změna na 140 instlacích - VYŘEŠENO

To se uklada toho souboru, co pisu: registrymodifications.xcu v user profilu, nikoliv nekde so spolecne casti instalace programu, to je prave ten problem.

Ta poznamka, ze budete mit mozna vic stesti je asi nemistna, protoze se bojim, ze dvakrat se to ukladat nebude...

Editoval Zvedavec (6. 2. 2014 14:21:45)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí