Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 8. 8. 2013 13:55:27

liska vaclav
Člen
Registrace: 11. 2. 2005

Okno "vložit vzorec-poslední použité"

Asi dělám něco špatně , poraďte , prosím. Popíši postup.
Dám vložit  seznam funkcí ( z menu  Vložit).
Po pravé straně se mi  otevře okno  se vzorci.
Když použiji úplně nahoře " Poslední vložené ", tak  při poklepání  a nebo stiskem fx se vloží vždy jen poslední použitá funkce  a pak i  když bych poklepal až  na funkci  např. až  na 5 místě (řádku) . Nemám někde něco špatně nastaveno a nebo  dělám něco špatně.
Pokud , ale dám např. funkce informační, tak  to pracuje správně ( vloží se funkce na které stojí kurzor).
Mám poslední  verzi  4.1.0.4
Děkuji za  radu
S pozdravem Vašek

#2 8. 8. 2013 15:23:02

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Okno "vložit vzorec-poslední použité"

Podle čísla máte LO 4.1.0.4. Vypadá to spíš jako chyba programu. Já jsem se nepustil do odzkoušení verzí s číslem 4 (AOO, LO). Je tam ale údajně pravý panel, který způsobil rozhození plno původně dobře fungujících záležitostí. Určitě u AOO 4. Totéž by asi mohlo být v LO 4.1.0.4, i když to dělaly úplně jiné týmy lidí. Ten postranní panel si vzali oba stejně tuším od Lotusu, nebo odkud.
    Tak jak to popisujete to vypadá jako chyba programu upřesním: Rozkliknete na panelu funkcí rozevírací seznam "poslední použité" a tam se Vám to správně zobrazí. Funguje to však jenom 1x (pro všechny funkce zobrazené), nebo jen na úplně poslední funkci, a nebo jenom 1x a jen u poslední funkce?
    Popis bude asi důležitý pro oznámení chyby. Já to sice nedělém, ale například streapon, nebo Petr Valach ano. Vím, že se to dělá asi na BugZile a samozřejmě anglicky. Takže můžete i sám.

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 8. 8. 2013 19:28:16

strepon
Člen
Registrace: 6. 1. 2011

Re: Okno "vložit vzorec-poslední použité"

Je to chyba, nahlášená je už dlouho tady, ale na opravu to zatím nevypadá...

Zápatí