nevím přesně co jste vyštudoval, ale je možné exportovat celý list, nebo jen některé úseky buněk. Pokud vyexportujete celý list, objeví se se jen vyplněné buňky (list má 1,048 milionů řádků a 1024 sloupců - objeví se jen ty popsané).
- Takže pokud Vám stačí list - pak postupijte některým vzorcem, který jsem uvedl, ale dejte je do prázdného listu - po exportu to budou jediné vyexportované data a co je hlavní - budou v řádcích. Tedy co řádek v Calcu - to řádek v txt.
I když například nevíte kolik těch řádků bude, stačí je před exportem buď seředit, nebo pokud nechcete řadit z důvodů zachování pořadí - odstranit prázdné řádky.
Předpokládám, že by to mohly být obsahy "div-ů" pro php a podobně. Je to poměrně snadné. Pokud však z nějakého důvodu chcete připisovat export do nějak rozvrženého (existujícího a nějak předvyplněného) txt souboru pak Vám asi Danova makra stačit nebudou.
V některých případech by se asi vyplatilo načíst nejprve strukturu txt souboru do Calcu, operace vkládání a úprav udělat v Calcu a původní soubor přepsat tím nově vytvořeným. Ale zase jde jen o to, co by jste opravdu potřeboval.
Pokud chcete dělat úpravy už jen ve Writeru (ani mne nenapadá proč by to tak muselo být), pak bych doporučil nejdříve prostudovat různá rozšíření pro Writer. Mnoho věcí udělal pan ing. Pastierik, nebo se to dá najít například jako funkce rozšíření AltSerach.
Makra ve Writeru sice pracují dobře, ale když máte přepsat předem neurčený řádek, nebo dokonce větu v řádku tak musíte definovat podle čeho najít - a pak už snadno nahradit ap. Z tohoto důvodu je vždy lepší vypracovat konečnou formu přímo v Calcu.
Možná máte nějaké specifické potřeby, které se této logice vymykají, ale to by jste měl asi lépe popsat, nebo možná postnout příklad - jak zdroj (Calc) tak očekávanou podobu (Writer).
PS Dan Sedláček píše na každém tématu "jak vložit soubor", ale jde to i například přes "ulož to", nebo jsem se setkal naposledy s podobnou službou České pošty ap.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ