Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 18. 3. 2009 15:18:04

tttoom
Člen
Registrace: 15. 5. 2005

Export dokumentu do pdf .. špatné znaky u vzorců

Dobrý den,

při exportu dokumentu do pdf se u některých vzorců nezobrazí korektně některé čísla, znaky. Netušíte prosím někdo kde může být problém ?

screenshot1d.th.png
-------
OO 3.01
Ubuntu 64b 8.10

Editoval tttoom (18. 3. 2009 15:18:13)

#2 18. 3. 2009 15:59:13

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007

Re: Export dokumentu do pdf .. špatné znaky u vzorců

Pane kolego, už jsme to tu řešili. OOo špatně vkládá fonty písma při exportu do verze 1.4, zkuste archivační formát A-1, který vyberete v preferencích (Soubor - Export PDF). Nicméně pokud nepožadujete zachování vazeb a podobné věci, doporučuju spíš PDFCreator apod., v němž máte kontrolu nad tím, co se děje. A dále si dávejte pozor na strašlivé typografické hrubice, kterých se dopouštíte. Jak proboha můžete za závorku a před ní psát mezeru? Jak to, že neoddělujete rovnítko mezerami? atd.

Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

#3 18. 3. 2009 18:24:24

tttoom
Člen

Moc moc děkuji za odpověď,

Archivační formát A-1 bohužel nepomáhá, PDF Creator právě pro mě není optimálním řešením - Linux. A přímí tisk pomocí CUPS do pdf není tak kvalitní jako exportu do pdf v OO. Tisk do souboru vytiskne dokument v formátu .ps a ten pak zase převádět na pdf, mno to je takové zdlouhavé. Je tento problém někde hlášen jako bug ?

Typografické hrubice prosím přehlížet ;-), je to jen zatím takový hodně raná verze, kterou jsem nečetl snad ještě ani sám po sobě. (Rozšíření TypoJB znám).

#4 18. 3. 2009 18:27:31

tttoom
Člen

.. teď když koukám na ty rovnítka, on to editor rovnic zjevně nedělá automaticky sad.

#5 18. 3. 2009 19:45:32

PetrValach
Člen

tttoom napsal(a)

.. teď když koukám na ty rovnítka, on to editor rovnic zjevně nedělá automaticky sad.

Bohužel se s tím musíte smířit. Nejde jen o mezerey před a za rovnítkem, ale i znaky typu plus, minus apod. Ale jestli chcete, můžete to změnit. Podpořte mě.

http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=100162

Už jsme to tady na fóru taky řešili. Konkrétně zde: http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=142 .

#6 18. 3. 2009 19:47:24

PetrValach
Člen

tttoom napsal(a)

Moc moc děkuji za odpověď,

Archivační formát A-1 bohužel nepomáhá, PDF Creator právě pro mě není optimálním řešením - Linux. A přímí tisk pomocí CUPS do pdf není tak kvalitní jako exportu do pdf v OO. Tisk do souboru vytiskne dokument v formátu .ps a ten pak zase převádět na pdf, mno to je takové zdlouhavé. Je tento problém někde hlášen jako bug ?

Tak to je špatný. Ale já mám s formátem 1.4 (Acrobat 5) obecně špatné zkušenosti, jedu na minimálně šestku, jinak to nemá smysl. Bohužel. Nicméně v případě exportu z OOo naštěstí nemám problém. Tak nevím.

Zápatí