Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 3. 2009 16:19:28

whitecocaine
Člen
Registrace: 10. 12. 2008
Příspěvků: 20

Skrytí řádky, když hodnota je "0".

Mám cca 20 řádků, kde v buňce C je proměnná hodnota a zpočátku nastavená na "0". Postupně se mění hodnota na vyšší. Chtěl bych, aby byly řádky zpočátku všechny skryté a zobrazily se až v případě, že hodnota bude větší než nula.

Zkoušel jsem to pomocí filtrů, ale nenašel jsem nikde funkci, aby se skryly jen buňky s hodnotou "0".

Díky za radu :-)

Editoval whitecocaine (12. 3. 2009 16:20:20)

Offline

#2 13. 3. 2009 05:50:57

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

Skúste podmienené formátovanie.

Editoval j-pastierik (13. 3. 2009 05:58:50)

Offline

#3 13. 3. 2009 16:07:15

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

http://www.openoffice.cz/videa/calc-pod … vani-bunek

Vy samozřejmě použijete podmínku "zobrazit, je-li vyšší než nula".


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#4 16. 3. 2009 11:18:04

Orinh
Člen
Registrace: 20. 6. 2006
Příspěvků: 17

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

Pokud chcete řádky skrýt, tak podmíněné formátování/podmínku nemusí být to pravé. Pomocí podmíněného formátování nebo podmínky se zobrazí např. prázdné řádky, ale řádek jako takový tam zůstane. Po zkopírování dat jinam je zbytečně pracné odtraňovat prázdné řádky ;-)

Skrýt řádky můžete pomocí filtru jak jste psal. Pokud se předvolené filtry nedají v dané situaci použít, je možné zvolit filtr standardní a definovat si podmínky sám.

Např. Název pole <> 0, nebo Název pole > 0

Je třeba pamatovat na to, že filtr se uplatní v daný okamžik a po změně hodnot v buňkách není aktualizován. To může být zdrojem problémů...

Offline

#5 17. 3. 2009 17:20:21

whitecocaine
Člen
Registrace: 10. 12. 2008
Příspěvků: 20

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

Vyzkoušel jsem podmíněné formátování, ale ve "Styly a formátování" nemůžu nikde najít nějakou možnost, abych skryl řádek.

Offline

#6 17. 3. 2009 20:07:25

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

podmíněné formátování je něco jiného než styly. Najdete jej v menu: formát - podmíněné formátování. Aplikuje se na buňky vybrané před definicí, ve které jde použít i složitější vzorec (prý). Výsledkem je ale jen změny stylu,  což může vést k "zneviditelnění" textu buněk ale ne k samotnému skrytí celých buněk.

Offline

#7 18. 3. 2009 19:46:35

whitecocaine
Člen
Registrace: 10. 12. 2008
Příspěvků: 20

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

OK, tak jsem tedy na skrytí řádku použil filtr "Název pole; <> 0". S podmíněným formátováním se řádky nezbavím. Díky

Offline

#8 18. 4. 2009 15:46:43

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Skrytí řádky, když hodnota je "0".

Dle mého názoru váš požadavek nelze nijak dynamicky realizovat - tzn. skrýt celý řádek.

Lze to udělat tak, že skryjete hodnoty buněk v daném řádku, pokud je v Cx nula - právě tím podmíněným formátováním. Podmíněný formát bude mít nastaveno např. bílé pozadí a bílé písmo. Takže když v Cx bude 0, obsah všech buňek daného řádku "zmizí", tedy nepůjde vidět. Nicméně řádky zůstanou - což možná není přesně to, co chcete, ale jinak to nepůjde. Leda makrem a to taky až po kliknutí na nějaké tlačítko (nebo lze volat makro automaticky po jakékoli změně v sešitu? něco jako OnChangeEvent? nevím... k tomu možná více v http://office-software.suite101.com/art … ng_macros)

Editoval hanus (18. 4. 2009 15:48:38)

Offline

Zápatí