Nene, vstup heslem lze udělat přímo v sešitě, tak jak to popisuju. Sloupec jmen, vedle sloupec hesel a ještě vedle (3. sloupec) kontrola vzorcem, zda bylo již ten den editováno. Normálně může být vše mimo prvního listu skryto a zamčeno. Na to je makro, a bylo tuším i tady na fóru.
Sešit má buď aktivní funkci na prvním listu, nebo tlačítko. Znamená to, že po otevření může automaticky vyskořit inputbox s dotazem na jméno, pokud ho najde ve sloupci jmen, tak vyskočí inputbox s dotazem na heslo, ale jen v případě, že ten den uživatel už needitoval (šlo by to postavit i na kratší časový úsek).
Druhou volbou je tlačítko. Samozřejmě podle okolností by se to mohlo i samo zavírat, například když by někdo otevřel a bloknul tak zápisy.
Následně by se měl sešit uvolnit pro editaci. Po editaci na entr by se spustilo třeba Danovo makro a sešit by se vybavit blokem času aktuálního dne, následně zablokoval zcela a sám se zavřel.
Takže ono to opravdu jde. Dělal jsem kdysi něco podobného pro wiki. Tam jsem ještě blokoval klavesy. Ovšem to je z principu špatně - protože existuje ustanovení licencí GNU - GPL, a jiné které vždy říkají něco o přístupnosti ke kódu. Takže blokovat jako ochranu lze, ale pokud to dostane legálně a snad i bez souhlasu majitele třetí osoba, může si stěžovat na porušení licencí.
Lze to udělat například jako "komerční", kde se to tak nebere, ale hrozí žaloby například pro poškození stroje, nebo musí být něco jako upozornění na prvním listu ap.
Editoval neutr (30. 3. 2013 04:32:17)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ