Máte pravdu - tedy jako většinou vždy. Paradoxní je, že by to měla být součást (příloha - šablona) pro připravované rozšíření. To obsahuje vzorce. V hlavní nabídce generované z maker, v přílohách jsou verze bez maker, která by měla fungovat také například v Gnumeric, Excel a tak dál.
Součástí příloh je také list s čistou teorií, list "manipulací" se vzorci, list algoritmus a list příklady. Každý pojem má svou přílohu a navíc by tam měla být příloha jak co udělat - nahrávání například vzorců, nějaké běžně používané makra a tak dál.
Tahle funkce, kterou řeším by byla integrována mezi vzorce, ale měla by se dát kopírovat i samostatně. Představa je taková, že uživatel si osahá vzorce z hlavní nabídky, soubor šablon přejmenuje podle sebe a rozšíření odinstaluje. Funkce COMBODY, VARBODY ap. by měly běhat i bez rozšíření a specializovaných XML souborů. Níže uvedená verze je jen skutečný polotovar a přílohy tam jakoby jsou, ale jsou prázdné. Budou tagované ze záložky "more".
Rozšíření ve výstavbě
Původně jsem s tím nechtěl otravovat, protože v minulosti na žádost o posouzení odpověděl jen a pouze uživatel lp. Ale potřeboval bych aby to někdo otestoval na Linuxech. A jsou tu další problémy, se kterými se v dohledné době nemohu utkat. Nemám Excel, ale vyexportoval jsem vzorce do XLS - v OOo máme nejnovější verzi 97/2000. No a novější berze Excelu mi přepisuje vzorce. Tam, kde je nepřepíše, udělá chybový růžek. Faktem je, že jsem přepisování vzorců našel jen u variací bez opakování 4. třídy. 3. a 5. třída snad chodila dobře. Ale v AOO i Lo mi to chodí normálně. Takže cestou je asi přímé kopírování schránkou, ale nemám na to čas, ani Excel.
Takže bych potřeboval dost pomoct s testováním. Nic podobného neexistuje mimo světlé vyjímky. Zpracoval to Ing. Petr Pecháček
oficír.cz kde je link na zazipované sešity : Excel čísla Po stažení se rozpakuje foldr ve kterém jsou dva sešity. Ten správný je vybaven maticovými vzorci, které sice v OOo nefungují, ale jsou čitelné. Stránky jsou poměrně zajímavé je tam například stránka Officír o Calcu. Dost jiných.
Takže ještě jednou chtěl bych Vás poprosit o to aby jste to otestovali, nežli to pustím so světa. Předem děkuji :-)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ