Zdravím
Díky poradně jsem již spoustu věcí vyřešil, tak si troufnu napsat sem další dotaz, o kterém si sice nyní myslím, že je proveditelný velmi obtížně, pokud vůbec, ale "líná huba, holé neštěstí".
Práci si ulehčuji výrobními šablonami v OO Calcu, kde do formuláře zadám vstupní data a podle nich se vypisují délky potřebných materiálů. Ve výrobní šabloně mám i jednoduchý výkres výrobku (nakresleno v cadu, pak kopírovat a vložit na pozadí v calcu), kde jsou slepé kóty a hodnotu kóty mi vypisuje calc (v místě hodnoty je vzorec calcu a ten hodnotu vypisuje dle vstupů).
Nyní bych potřeboval výrobní šablonu upravit, protože narážím na problém ve výrobě (obrázek z cadu je jen orientační pro levé provedení a v případě, že je výrobek v pravém provedení, musí si to ve výrobě "domyslet". U jednodušších konstrukcí, jsem situaci vyřešil pomocí podmíněného formátování, ale byla to skutečně makačka. Nastavil jsem velikost buněk 2x2mm a v buňkách jsou vzorce. Pomocí podmíněného formátování jsem určil, zda se má konkrétní buňka podbarvit, nebo zůstat bez podbarvení a vhodným rozmístěním buněk se zobrazovaly a nezobrazovaly obrazce. Dokonce jsem musel i různě upravovat ohraničení buňky, takže to bylo skutečně jen u jednoduchých věcí (naznačení typu frézování, kdy se dle podmínek v profilu zobrazil čtverec, který potřebuji vyfrézovat a zároveň se objevily kóty s hodnotami).
Nyní ale řeším složitější šablonu, kde potřebuji otáčet celé profily a různě zobrazovat, což mi připadá nereálné vyřešit tímto postupem.
Neexistuje nějaká funkce, která by mi situaci pomohla vytvořit?
Představoval jsem si situaci, kdy mám dejme tomu nakresleny řezy a vím, že B2:S15 je varianta "Levé" a B18:S31 je varianta "Pravé" a nějaký vzorec mi dle zadané podmínky vloží do pole BT6:CK19 vloží obsah předešlých skupin polí. Zakreslil bych si pak několik variant a zobrazoval podle potřeb. Podobnou věc jsem používal i s těmi obrázky z cadu, které se zobrazily podle volby, ale tohle řešení se mi neosvědčilo.
Kdyby někdo tušil jak na to, pomohlo by mi to. Omlouvám se za dlouhý dotaz.
Test.ods
Editoval sedlacekdan (4. 4. 2013 18:30:46)