Oprava : Nejak jsem zazmatkoval. Chyba nebyla zapříčiněna Impressem, ale sešitem Calcu ve kterém jsem potom dál pracoval - prostě blbá náhoda.
Takže teoreticky by mělo jít postavit makro, které vykopíruje obrázek do paměti a vloží buď přímo v místě kurzoru, nebo po příkazu "vložit". To by pak byly "embendet" obrázky. Spíš bych se ale přikláněl buď k tomu, aby se otevírala tématická šablona. Pak je ale spíš možné využít návodu od Ondry.kl.
Tuším by jste možná chtěl mít něco jako je v rozšíření CADOO. To je samozřejmě mnohem obtížnější, ale schůdné. Když si stáhnete CADOO.2, rozzipujete do foldru, tak máte vše jako na dlani. Problém je s tím, že je to v Pythonu (soubory s příponou .py). To by znamenalo dost študování ale stálo by to za to. Problém toho, že v Draw a Impress nejdou nahrávat makra, souvisí právě s tím, že je grafika řešitelná přímo jen asi Pythonem a Javou. Takže UNO si neporadí se zápisem maker do několika knihoven současně. Nejspíš to lze vyřešit, ale není kdo by to udělal.
Mohly by se udělat obrázkové šablony, které se dají přímo dimenzovat. Taková příloha by z Draw-u udělala program pro návrh interiérů i exteriérů a dost by se přiblížila klasickým Cad programům. Takže by to mohlo být rozšíření samostatně pro stavaře, strojaře, elektrikáře, zahradníky a mnoho dalších profesí.
Editoval neutr (20. 3. 2013 09:16:45)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ