To je právě to co píše lp.
1. Určitě rádi poradíme, ale já a také asi nikdo jiný za Vás programovat nebudeme.
2. Když už se něco dělá přes fórum, tak jenom radou, nebo opravou chyby.
3. To co popisujete nyní mi připadá jako zbytečnost. Když to budete vkládat z paměti, tak to vyjde nastejno jako když zavoláte makro.
4. Když by jste potřeboval vkládat něco složitějšího, měla by se udělat buď funkce, která bude nazvána například "moje funkce" a pak se volá přímo z buňky kde se má pracovat - například =Mojefunkce(parametr), nebo bez parametru. Podobně makro, ale spouštět například tlačítkem buď pomocí inputboxu, nebo na pozici kurzoru. Je také možné místo tlačítka přiřadit klávesovou zkratku a volat makro stisknutím kombinace kláves.
Variant je asi ještě více. Takže doporučuji více študovat a zkoušet. Pak také budete umět odhadnout, jestli problém raději řešit přímo vzorcem, nebo sérií manuálních úkonů, a nebo vynaložit práci a psát makro, či funkci.
Jo když něco naprogramujete a nebude to chodit jak má - ptejte se. Jakmile chcete něco udělat z gruntu, a ujal bych se toho,tak se nejprve ptám, k jakému účelu - a nyní mi ten Váš účel připadá nesmyslný.
Tedy spíš mi to připadá jako pohodlnost. Podle mne jste zjistil, že volání makra je stejně, ne - li víc náročné, než vykopírovat ručně. Je - li tomu tak, udělejte si tlačítko a makro k němu přiřeďte. Nebo si vytvořte klávesovou zkratku a tou makro spouštějte. Tyhle postupy popisuje Dan Sedláček a dá se to pochopit i z nápovědy.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ