Díky. Ale už jsem na to přišel :-) Pořád si myslim, že je to chyba, ale specifikovala by se do bugreportu dost složitě.
Zkusil jsem v makru změnit přidávaný číselný typ. A najednou to začalo chodit v pořádku. Vrátil jsem původní číselný typ, a zase výjimka. Pak mě napadlo, že ten nový přidávaný číselný typ (uživatelský) je tam již dlouho, ještě od verze 1.x (v makru je použito přidávání tak, že pokud ten číselný typ již existuje, samozřejmě se použije ten stávající - stejný, tudíž zastavení makra v chybě je nesmyslný). Tak jsem ten přidávaný číselný typ v Calc zkusil smazat, a již to chodí tak jak má :-)
Neboli: Uživatelské číselné typy od dob 1.x (nezkoušel jsem, jestli i od dob 2.x nebo i jiné datové typy) se správně přiřadily i po instalaci 2.x, a tento problém se nijak neprojevil. Ale instalací 3.x se prostě uživatelské číselné typy (příp. jen některé, příp. i jiné datové typy) z předchozí verze převezmou špatně (převezmou se, jsou i vidět v seznamu typů, jdou přiřadit do buněk, ale v případě použití makra, nebo makra tímhle stylem, to hodí nesmyslnou výjimku). Pomůže až ručně ten datový typ odebrat a třeba i ručně (nebo to už nechat na makru) zase přidat přímo v nové verzi.
Editoval officak8 (15. 10. 2008 07:02:26)