Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 28. 10. 2012 14:58:44

neuminek
Člen
Registrace: 28. 10. 2012
Příspěvků: 4

Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

Dobrý den, mám problém, nevím vůbec, jak bych mohl stvořit něco jako roletku. Rozevírací menu, kde bych měl pro každou kategorii (olej, ocet, voda je 1 kategorie, víno čer a bílé druhá, postel stůl loď třetí) jedno to kombinované pole a pak by se mi někde zobrazilo, kolik čeho přibylo pro daný výběr a sečetlo se jen v rámci toho jednoho výběru, ale jakoby dohromady pro celou tabulku ("sklad").

Přikládám obrázek
800px-Sgl73c.gif

Editoval neuminek (12. 11. 2012 13:20:04)

Offline

#2 28. 10. 2012 16:45:45

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

Vítejte na fóru,

neuminek napsal(a)

Jak bych mohl stvořit něco jako roletku. Rozevírací menu, kde bych měl pro každou kategorii (olej, ocet, voda je 1 kategorie, víno čer a bílé druhá, postel stůl loď třetí) jedno to kombinované pole a pak by se mi někde zobrazilo, kolik čeho přibylo pro daný výběr a sečetlo se jen v rámci toho jednoho výběru, ale jakoby dohromady pro celou tabulku ("sklad").

popravdě mi vůbec není jasné co vlastně chcete, zkuste problém popsat podrobněji.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 30. 10. 2012 19:38:48

neuminek
Člen
Registrace: 28. 10. 2012
Příspěvků: 4

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

Já vím, neumím to popsat. Ten obrázek není dost průkazný?

Potřebuji, aby se mi sčítaly ty položky v rámci těch různých skupin... (víno červené, víno bílé) a přidávaly k nějakému základu. Místo toho množství jakost cena si lze dosadit skupenství, cokoliv, prostě nějakou vlastnost té položky.. a těch vlastností mám třeba 30. A těch položek v každé skupině třeba 10.

Dáme si příklad s tím červeným vínem:
Nakoupil jsem 2, co má jinou vlastnost 4 (to neznačí průměrné, ale prostě je to jen vlastnost, chápeš, jsou to jen čísla), co stálo 10. To druhé víno mě nezajímá.

Takže prostě chci, ať někde vidím, že mám 2, 4, 10.

A pod tím, ta další kategorie, jsou ty olej ocet voda. Z těch mě zajímá jen ta voda:
Tam je všude nula.

Z třetí mě zajímá jen stůl. Ten je nový 1, něčeho má 0 za cenu 2.

A teď chci, ať vidím, že se mi sečte v nějakém sloupci jen to množství, jen ta jakost a ta cena jen z těch tří položek, které mě zajímají.

A ještě ten rolovací seznam. Tam by prostě byly ty položky všechny seřazeny v rámci té jedné kategorie. Takže by šlo vybrat vino červ nebo bílé. V druhé roletce by byla ta ocet olej voda a v třetí ten zbytek. A když bych si vybral třeba ocet, tak by mi najela nějaká čísla pro ten ocet.

Tzn. 3 0 12.

Jde to nějak udělat? big_smile

Editoval neuminek (30. 10. 2012 19:41:43)

Offline

#4 1. 11. 2012 09:29:50

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 806

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

neuminek napsal(a)

Já vím, neumím to popsat.

Toto hovoří za vše. Pokud sám neumíš srozumitelně popsat co chceš, těžko může někdo něco poradit.

Z toho chaosu lze udělat tři výstupy:

1. Udělat něco nejspíš půjde.

2. Asi budeš potřebovat nějakou databázi.

3. Připrav si dost peněz, bude se programovat.

Offline

#5 12. 11. 2012 13:19:37

neuminek
Člen
Registrace: 28. 10. 2012
Příspěvků: 4

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

Tak jsem to nakonec s pomocí DanaSedlacka doklepal pomocí funkce LOOKUP. Ačkoliv se stále objevuje problém, že když přidávám nějaký nový zápis, tak vyskakuje v lookupu chyba N/A a nevím, proč, když je všechno správně zapsáno.

Ještě by mě zajímalo, než se začtu do desetihodové studie - do vašich návodů, jestli v návodech, které jste zde připravili pro makra, existuje nějaké jednoduché, co by umožňovalo si prostě zapamatovat hodnotu z buňky A1 např. a když refreshnu a A1 se změní, tak spočítat, o kolik se změnila.

Offline

#6 12. 11. 2012 16:02:56

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,954

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

To "refreshnu" není úplně adekvátní výraz. Ale je to možné buď pomocí duplicitního sloupce (sloupců), které uchovávají původní hodnotu. Pak je potřeba pole do kterého se zapíše rozdíl. Také to jde jen do vyskakovacího okénka (asi bych měl použít příměr "alert", nebo dialog - hláška) ale jenom jednorázově. Jinak musí mít rozdíl své vlastní okénko. Místo "refresh" se musí zapsat do kopií a při tom se vyjádří rozdíl ceny. Takže pro vyjádření rozdílu v žádném případě nestačí dát F5, ale musí se spustit makro nejlépe tlačítkem. Pak už není od věci nechat vedle sebe viditelně : Aktuální cenu - původní cenu - rozdíl cen. Při tom rozdíl udělat vzorcem a vždy manuálně přepsat aktuální cenu za původní a dopsat novou.

Chybu toho lookup-u musíte ukázat na konkrétním příkladu - vložením ukázky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 17. 11. 2012 19:33:20

neuminek
Člen
Registrace: 28. 10. 2012
Příspěvků: 4

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

800px-10wtv8x.gif
*kolik to vyjde např. s pepřem, (když budu hýbat na jiné položky posuvníkem).

Editoval neuminek (17. 11. 2012 19:34:23)

Offline

#8 18. 11. 2012 15:01:03

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,954

Re: Filtrování / kombinované pole VYŘEŠENO

To, co jste dal jako "ukázku" není k ničemu. Musíte vložit sešit ve kterém bude možné tu funkci najít a posoudit. Z toho obrázku asi nikdo nic nezjistí.

Editoval neutr (18. 11. 2012 15:01:55)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí