Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 10. 9. 2012 10:21:34

freeman3
Člen
Registrace: 10. 9. 2012

Dialogy se oteviraji na pozadi

Dobrý den,
vetsina dialogu se mi otevira na pozadi, takze mi trva nez vubec zjistit, proc kdyz chci otevrit nejaky soubor, se nic nedeje.
Priklad je napr. Import textu pri otevirani csv.
Jak to donutil, aby byl tento dialog vidietelny?
Diky

#2 11. 9. 2012 06:30:43

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007

Re: Dialogy se oteviraji na pozadi

Chování dialogů se určuje na "Nástroje - volby" Dialogy oteřít/uložit. Dále je možné nastavit pamět "Cache" pro x-počet objektů. Konkrétní důvod se dá jen těžko tipovat.
Mně to dělá Calc také. Z popisu který uvádíte je zřejmé, že provedete import (CSV), pak se domnívám je dialog filtrů načten pod Aktivním oknem Calcu. Tak tohle chování se projeví, když máte aktivní víc nežli 1 dokument. Když máte 1 dokument, tak vyskočí na popředí. V praxi to vypadá tak, že první import dokument ukáže jak má na popředí. Po odkliknutí se načte a otevře se druhý sešit. Následující import (v pořadí druhý) už volbu filtru uloží na pozadí. Tohle chování znám velice dobře, ale nenapadlo mně to nějak upravovat. Problém by snad nastal při hromadném (i postupném a následném) otevírání importů. Já prostě počítám s tím, že musím shodit aktivní okno (okna) na lištu, až se mi ukáže volba filtru. Možná by šlo postavit makro, které import provede automaticky bez dialogu (ten bude zřejmě nutné předvolit v parametrech).

Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Zápatí