Taky bych ani tak neřešil cenu, těch 300 v pohodě. Taky bych radši Calc a né úplné základy (nejsem začínající sekretářka) ale třeba jak se dělá s makrama. Jeden příklad, proč možná nakonec přejdu na Microsoft Office. Chodí mi výsledky měření vytvořené v Excelu, je tam čas a datum (vzorkování obvykle po vteřině, obvykle víc jak 20000 řádků) a je z toho vytvořený graf - čas je na ose X. Ten se mi zobrazí. Ale když ho chci vytvořit znova, nejde to. Musím přidat další sloupec s čísly řádků a ten použít pro osu X. Nikdo mi nebyl schopen říct co s tím - možná to nějak jde. Další problém - pro některé výpočty potřebuji zjistit, kolik řádků to měření obsahuje. Prý to jde nějak pomocí maker - na této informaci jsem skončil a vždycky to zadávám ručně. Ale možná toho chci moc :-(
Kdyby šlo přihlásit se do nějakého kurzu, ten čas bych tomu věnoval a možná by to bylo užitečnější než ta kniha.
p.s.
Dost dlouho jsem na stránce OO nebyl. Takže ztahuju novou verzi OO a knihu o makrech. Snad tam najdu, co hledám.
Editoval Vladicek (12. 4. 2012 17:44:12)