Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 25. 2. 2009 20:09:31

Jan12
Člen
Registrace: 9. 7. 2006
Příspěvků: 29

sudá a lichá čísla

Jak napsat do bunky A2  následující vzorec?
Pokud v bunce A1 bude cislo  mensi nebo rovno 6, muze byt v bunce A2 pouze liché číslo a bude-li v bunce A1 cislo vetsi nez 6, muze  byt v A2 pouze sude cislo? Nedovedu si s tim poradit. Dekuju.

Offline

#2 25. 2. 2009 23:05:23

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: sudá a lichá čísla

.... a konkrétní číslo se do A2 zadává jak? Napíše se tam ručně? Pak ho neovlivním. Přebírá se od někud? Pak ho ovlivním, ale co s ním mám udělat? ám z něj vyrobit nejbližší nižší celé sudé / liché číslo?

Zkuste zadání úplně popsat.

Offline

#3 26. 2. 2009 07:54:40

Jan12
Člen
Registrace: 9. 7. 2006
Příspěvků: 29

Re: sudá a lichá čísla

Ondra.kl napsal(a)

.... a konkrétní číslo se do A2 zadává jak? Napíše se tam ručně? Pak ho neovlivním. Přebírá se od někud? Pak ho ovlivním, ale co s ním mám udělat? ám z něj vyrobit nejbližší nižší celé sudé / liché číslo?

Zkuste zadání úplně popsat.

Do bunky A1 napisu rucne cislo, z bunky a2 by se melo zkontrolovat, jestli to cislo je mensi nebo rovno 6 a nebo vetsi než 6 a v prvnim pripade (mensi nebo rovno 6) dovolit do bunky A2 napsat pouze liché číslo - (z intervalu 1 - 45) ve druhém pripade (A1 = vetsi nez 6) pouze bude cislo  (z intervalu 2 - 46).

Offline

#4 26. 2. 2009 08:48:46

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: sudá a lichá čísla

aha ... tak to nebude na běžnou práci se vzorci, ale na makro ... a v tom se nevyznám.

Offline

#5 26. 2. 2009 14:32:00

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: sudá a lichá čísla

A nesmí být možné ho zadat, nebo stačí, když program bude házet chybu? Pak by to šlo pomocí Data | Kontrola vstupních dat v kombinaci s podmínečným formátováním - chybné buňky by křičely do světa..:-)


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#6 27. 2. 2009 17:41:31

Jan12
Člen
Registrace: 9. 7. 2006
Příspěvků: 29

Re: sudá a lichá čísla

Staci, kdyby to hazelo chybu.

Offline

#7 28. 2. 2009 21:42:49

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: sudá a lichá čísla

Vytvořil jsem možné řešení na wiki: Vložit sudá a lichá čísla podle podmínky


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#8 1. 3. 2009 11:30:17

Jan12
Člen
Registrace: 9. 7. 2006
Příspěvků: 29

Re: sudá a lichá čísla

Tak to je paradni reseni, ktere bezvadne funguje. Diky.

Offline

Zápatí