Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 2. 2009 14:45:37

kls
Člen
Registrace: 14. 5. 2008
Příspěvků: 18

Neukládá obsah a křížové odkazy

před časem jsem zde hledal pomoc s víceúrovňovým číslováním kapitol.
Rada mi velmi pomohla, ovšem po jejím dodržení nastal následující problém:
Při založení obsahu podle popsaného postupu viz. (#4) http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=290
se po uložení a znovuotevření dokumentu vytratí nadefinovaný formát odstavce. Zajímavé též je, že v obsahu nadefinovaném dle uvedeného postupu nefunguje ctrl+klik na řádek, pro přesunutí do dané kapitoly.
Toto by ještě tolik nevadilo, jako fakt, že v dokumentu nadefinované křížové odkazy na kapitoly po znovuotevření ztratí cíl odkazu. Namísto čísla kapitoly generují chybovou hlášku "Chyba: zdroj odkazu nenalezen".
Prosím o jakoukoliv radu vedoucí k odstranění. Díky

kls

Offline

#2 24. 2. 2009 16:30:42

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Pozor, v takomto prípade musíte (to mám osobne odskúšané) pre číslovanie nadpisov použiť číslovanie osnovy (ak nadpisy nečíslujete, tak tam nastavíte, že sa nemajú číslovať, ale musia tam byť zadefinované príslušné úrovne nadpisov), inak Vám to nebude fungovať! Pozrite si tieto články: http://www.openoffice.cz/navody/obsah-s … mi-odkazmi , http://www.pc.sk/navody/clanok.php?ID=5224 , http://www.pc.sk/navody/clanok.php?ID=5225 a http://www.pc.sk/navody/clanok.php?ID=5226

Editoval j-pastierik (24. 2. 2009 16:33:32)

Offline

#3 25. 2. 2009 07:52:35

kls
Člen
Registrace: 14. 5. 2008
Příspěvků: 18

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Díky za odpověď, ale v podstatě se jedná o totéž, co je popsáno v dříve zmíněném odkazu:
(#4) http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=290
Na druhou stranu jsem se ovšem ujistil, že při definici postupuji správně.

Stran obsahu jde o to, že při znovuotevření dokumentu, je ignorováno nastavení:
Vložit rejstřík/tabulku -> záložka Rejstřík/tabulka  -> část Vytvořit rejstřík/tabulku  -> Vyhodnotit do úrovně. Po nastavení požadované úrovně obsah zcela odpovídá požadavku. Uložím dokument, zavřu jej, otevřu jej a hle... Obsah je opět vyhodnocen do úrovně 10.

Co se týká křížových odkazů vůbec netuším kde je chyba. Odkaz, vložím, vše je v pořádku, uložím, zavřu, otevřu a místo odkazu je chybová hláška. Vložím-li odkaz, jako číslo, číslo (plný kontext), číslo (bez kontextu), není pro vznik chyby rozhodující.

kls

Offline

#4 25. 2. 2009 16:38:33

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Ukladáte súbor vo formáte ODT?

Offline

#5 25. 2. 2009 16:49:35

kls
Člen
Registrace: 14. 5. 2008
Příspěvků: 18

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Neukládám. Potřebuji to sdílet pro MS office.
Doufám, že to není vada nové verze OO, minulá to nedělala.
kls

Offline

#6 26. 2. 2009 06:05:47

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Môže to byť práve v tom, že to neukladáte v ODT. Skúste to uložiť v ODT - malo by sa Vám to zobraziť správne. Ak áno, chyba je pri ukladaní do MS formátu a s tým momentálne nič neurobíte, nie je to natívny formát OO.o.

Offline

#7 26. 2. 2009 15:06:56

kls
Člen
Registrace: 14. 5. 2008
Příspěvků: 18

Re: Neukládá obsah a křížové odkazy

Opravdu je to ve formátu ukládání.

díky
kls

Offline

Zápatí