Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 3. 2010 00:49:55

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Trvale zapnout panel

Vim, ze se tu resilo trvale vypnuti panelu ve Writeru (patrne by se hodilo i jinde), ale ted bych potreboval trvale zapnuti panelu - tj. kliknu na obrazek a zmizi mi panel formatovani textu a misto nej tam skoci jiny panel.

Dela to strasne blbe na oci a mate to, kdyz se porad panely meni :-(.

Existuje na to neco? To lidem nevadi, ze jim porad cosi skace pred ocima?


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 13. 3. 2010 12:29:33

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Trvale zapnout panel

Stejná rada. Zobrazit | Panely nástrojů | Obrázek.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#3 13. 3. 2010 12:50:57

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Trvale zapnout panel

Stejny problem - nefunguje to. Krome trvaleho zobrazeni panelu obrazek se nedari ani trvale zapnout panel formatovani textu.

Ano, kdyz dle Vaseho (pochopitelne x krat uz predtim vyzkouseneho postupu), zapnu panel obrazek, ten se zobrazi, ale jakmile kliknu na obrazek a pak zpet do textu panel zase zmizi...

Editoval Zvedavec (13. 3. 2010 12:51:20)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 13. 3. 2010 16:28:05

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Trvale zapnout panel

Zvedavec napsal(a)

To lidem nevadi, ze jim porad cosi skace pred ocima?

Mě osobně to naopak vyhovuje:
- mám vždy dostupnsé panely k k objektu který zrovna edituju
- panely které aktuálně nepotřebuji mi zbytečně nezabírají místo


Souhlasím ale že něco na pevné zobrazování panelů by se hodilo.

Offline

#5 14. 3. 2010 11:14:37

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Trvale zapnout panel

Panely, které si nevytvoříte sám, jsou kontextové, mají nějaký příznak, takže se objevují v kontextu. Podle všeho s výjimkou Standardní a Formátování, ty jsou v běžném režimu, kdy je lze skrýt nebo zobrazit ručně. Podobně to je s panely, které si vytvoříte - jejich zobrazení si řídíte sám.

Jestli je to bug, nebo vlastnost, nevím. Každopádně je to prostor pro doplněk...


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#6 14. 3. 2010 11:20:20

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Trvale zapnout panel

Tady je "hlaseni" jeste pro verzi 2.0, zatim jsem nenasel neco podobneho pro verzi 3 a nevim, jestli ma smysl hlasovat, kdyz je to starou verzi OO.
http://www.openoffice.org/issues/showvo … teon=59706

IMHO to neni na doplnek, ale na zamysleni vyvojaru. To chovani (i kdyz nekomu muze vyhovovat) neni logicke. Pokud daji jednou moznost zobrazit/vypnout panely, pak by to melo fungovat.
Tato NEVYPNUTELNA intuitivita se snad nevyskytuje v zadnem jinem programu, jenom v OO.

Edit: Dokonce ani formatovani se neda ovladat, vypina se to samo taky. Jedine standardni zustava.

Editoval Zvedavec (14. 3. 2010 11:24:15)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#7 14. 3. 2010 12:38:11

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Trvale zapnout panel

A jeste jsem nasel toto:
http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=47740
Ja myslim, ze tento problem trapi hooodne dlouho, hodne lidi a vyvojari se.ou na nej.

Jinak zatim jedine reseni, ktere jsem nasel je vytvorit si ty panely vlatni (pakarna s pretahovanim vsech polozek z uz hotoveho panelu do vlastniho), ty puvodni uplne vypnout (zaplat panbuh, ze aspon to jde) a pouzivat jen ty "sve".

Editoval Zvedavec (14. 3. 2010 12:38:49)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí