Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 8. 3. 2010 10:50:03

Michal1
Člen
Registrace: 29. 9. 2008
Příspěvků: 8

Problémy s Javou

Používám OS PCLinuxOS a Open Office již docela dlouho k plné spokojenosti, až donedávna. Po poslední aktualizaci mi vždy po spuštění Open Office naběhne hláška:
OpenOffice.org vyžaduje pro vykonání této funkce běhové prostředí Javy (JRE). Zvolené běhové prostředí je vadné. Zvolte, prosím, jinou verzi nebo nainstalujte nové běhové prostředí a vyberte jej v nabídce Nástroje - Volby - OpenOffice.org - Java

Office se sice nakonec rozběhne, ale musím onu hlášku mnohokrát odkliknout a pak se to objevuje ještě znovu při práci s programem. Nevím, čím to může být. Reinstaloval jsem už Javu i OO, dal jsem tam místo Javy 1.6 starší 1.5 a furt to píše totéž.

Editoval Michal1 (8. 3. 2010 10:50:57)

Offline

#2 8. 3. 2010 11:08:56

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: Problémy s Javou

A vybral jste po reinstalaci Javy v Nástroje - Volby - OpenOffice.org - Java to správné JRE?


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#3 8. 3. 2010 19:46:21

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Problémy s Javou

Mal som tento istý problém, síce na Win, ale jednalo sa o rovnakú chybu. Chyba je v kancelárskom balíku. Používam verziu GO-OO 3.2. Problém sa vyskytoval vo verzii GO-OO 3.2.10. Po reinštalácií na verziu 3.2.13 problém zmizol. Neviem, či je k disppozícii opravená verzia aj pre Linux. Na oficiálnych stránkach je stále verzia 3.2.0.

Na margo JRE:
Mne naopak pomohlo na pôvodnú verziu nainštalovať resp. priinštalovať ešte jednu verziu JRE vo verzii 5.0 update 21. Potom mi fungovala aj predchádzajúca verzia GO-OO. Je ale potrebné staršiu verziu nastaviť vo Volbách, pretože GO-OO aj OOo môže požívať viac prostredí JRE. Síce naraz len jednu, ale môže ich byť dostupných viac.


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#4 9. 3. 2010 11:40:20

Michal1
Člen
Registrace: 29. 9. 2008
Příspěvků: 8

Re: Problémy s Javou

Děkuji za rady. Co se týče výběru Javy v Nástrojích, ta se tam nastavila správně sama.
Skutečně se zdá, že jde o chybu v balíku, protože přesně jak píše p. Toman, chyba se objevila po instalaci nové verze 3.2. Pokud by nebyla k dispozici opravená verze OO, zkusím nainstalovat zpět starší, nebo nějak polaborovat s tou Javou.

Offline

#5 9. 3. 2010 17:45:18

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Problémy s Javou

Michal1 napsal(a)

Děkuji za rady. Co se týče výběru Javy v Nástrojích, ta se tam nastavila správně sama.

Určite? V zozname sa java len zobrazí. Je treba kliknúť na ten prázdny krúžok vľavo od názvu verzie (objaví sa v ňom zelená bodka). Inak Java fungovať nebude. To vyplýva z toho, že je možné mať k dispozícii viac verzií Javy, ale nastaviť možno len jednu zo zoznamu.


Win XP Pro SP3, LibreOffice 5.0.5

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#6 16. 3. 2010 15:49:36

Michal1
Člen
Registrace: 29. 9. 2008
Příspěvků: 8

Re: Problémy s Javou

Provedl jsem aktualizaci na jinou verzi a už to funguje, díky.

Offline

Zápatí