Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 2. 2010 13:06:18

Red Dwarf
Člen
Registrace: 15. 5. 2007
Příspěvků: 5

Ikony a GoOo

Zdravím, přešel jsem z openoffice.org na verzi GoOo (Novell). Nainstaloval jsem si verzi 3.2, všechno šlape, až na to, že soubory mají stále ikonky openoffice.org. Jak je změním na ikonky verze GoOo? Je to blbost, ale chtěl bych je mít :-) Dík za radu...

Offline

#2 12. 2. 2010 13:25:06

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Ikony a GoOo

Predpokladám OS Win. Mne sa zmenilo zobrazovanie vo freeCommander, na ploche nie - tam si to musíte nastaviť cez vlastnosti. Možno pomôže reštart.

Offline

#3 12. 2. 2010 13:38:02

Red Dwarf
Člen
Registrace: 15. 5. 2007
Příspěvků: 5

Re: Ikony a GoOo

Ano WinXP. Ve freecommander je to zobrazeno správně. Jak to tedy nastavit? Kliknout na soubor (na ploše) a dát vlastnosti a pak? Restart nepomohl... Díky

Offline

#4 12. 2. 2010 20:09:19

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Ikony a GoOo

Red Dwarf napsal(a)

Ano WinXP. Ve freecommander je to zobrazeno správně. Jak to tedy nastavit? Kliknout na soubor (na ploše) a dát vlastnosti a pak? Díky

<Vlastnosti> - <Zmeniť ikonu> (tlačidlo dole) a potvrdiť. Netreba reštart. Keby sa nezmenili ikony, tak treba pravým tlačítko myši kliknúť kdekoľvek na plochu a kliknúť na <Aktualizovať> (obnoviť).


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#5 13. 2. 2010 09:18:58

Red Dwarf
Člen
Registrace: 15. 5. 2007
Příspěvků: 5

Re: Ikony a GoOo

Dám tedy <Vlastnosti> , ale je tam jen <Změnit>  tj. otevřít v programu. U souborů to snad ani nelze změnit ikonku. Např. u zástupce swriter.exe to jde. Ono se mi tento neduh objevuje na vícero PC.

Offline

#6 13. 2. 2010 11:34:09

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Ikony a GoOo

Takže inak.

Otvorte si ovládacie panely a tam nájdite položku <Možnosti složky>.

Kliknite na ňu a prejdite na kartu <Typy souborů>.

Nájdite a vyberte príslušnú koncovku súboru:
.ods - Súbor programu CALC
.odt - Súbor programu WRITER
.odb - Súbor programu BASE
.odg - Súbor programu DRAW
.odp - Súbor programu IMPRESS
.odm - Súbor programu SOFFICE
.odf - Súbor programu MATH

Dole sa sprístupní tlačítko [Upřesnit], kliknite naň a v okne, ktoré sa otvorí je hore vpravo tlačítko [Změnit ikonu]. Kliknite naň a vyberajte.

Neskúšal som to celé, tak neviem, či bude treba reštart OS, ale myslím si že nie. Maximálne len obnoviť pracovnú plochu.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#7 15. 2. 2010 15:18:10

Red Dwarf
Člen
Registrace: 15. 5. 2007
Příspěvků: 5

Re: Ikony a GoOo

Toto jsem také zkoušel. Když dám totiž změnit ikonu, tak je již označena ta správná, ale pořád to ukazuje tu starou. Dělá mi to na 5 strojích. Občas se stane zničeho nic, koukám a inonky jsou správné tj. Go Oo, po resetu PC se zas vrátí na původní. Kašlu na to,hlavně že Go Oo 3.2 krásně sviští :-)

Offline

#8 15. 2. 2010 18:52:09

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Ikony a GoOo

Možno by pomohlo totálne odinštalovanie GO-OO a znovunainštalovanie.

Pod totálnym odinštalovaním myslím aj vymazanie všetkých (nezabudnúť na zálohovanie dôležitých súborov!), týmto balíkom vytvorených adresárov (aj užívateľských).
Následné prečistenie registračnej databázy, reštart OS a následné nainštalovanie GO-OO na PC. Viem je to pakáreň, ale asi nič iného už nepomôže.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#9 16. 2. 2010 13:21:25

Red Dwarf
Člen
Registrace: 15. 5. 2007
Příspěvků: 5

Re: Ikony a GoOo

Tak to bych se u 5 strojů asi zbláznil :-) nechám to tak, jak to je..dík za rady..

Offline

Zápatí