Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 5. 2. 2010 09:12:24

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Presunut/kopirovat list

Poradte mi co mam spravit aby pri presuvani/kopirovani listu z jedneho dokumentu do druheho ,ostal tento list po presunuti povodnom nastaveni /nahlad-format strany/.Stale sa mi zmeni nastavnie strany na vychodziu hodnotu a musim to kvoli tlaci pracne upravovat.

Offline

#2 5. 2. 2010 10:07:38

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Presunut/kopirovat list

Jak to udělat aby se převzal i formát strany nevím. Pokud ale používáte několik typizovaných formátů pak bych je založil ve stylystovi a pak by po přesunu stačilo vybraný fomrát na přesunutou stránku aplikovat = na něm 2x kliknout ve stylystovi.

Samozřejmě je vhodné si tyto styly nadefinovat v šabloně výchozího dokumentu tak aby byly dostupné ve všech vytvořených dokumentech.

Offline

#3 5. 2. 2010 10:51:33

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: Presunut/kopirovat list

vdaka ,ale velmi nerozumiem. ide mi o to, ze dokument kt. chcem presunut som nevytvoril ja,ale niekto iny. to znamena,ze ak mam 10 dokumentov od roznych autorov treba mi pre kazdeho vytvorit styllist?

Offline

#4 5. 2. 2010 17:08:53

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Presunut/kopirovat list

... ano, pokud se jedná o cizí dokumenty, tak vám moje rada vůbec nepomůže.

Offline

#5 5. 2. 2010 18:12:09

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Presunut/kopirovat list

No nevim, jestli jsem pochopil spravne problem, ale porad staci nadefinovat styly 1x - do daneho dokumentu vlozit jiz ostylovany dokument, melo by! dojit k preneseni stylu a ty pak na zbytek pouzit.

Aspon toto reseni jsem nekde cetl u Writeru, ale melo by to fungovat (snad) i u Calcu.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#6 5. 2. 2010 18:30:16

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Presunut/kopirovat list

problém je právě v tom že nedojde k přenesení stylu. Např. ohraničení stránky mezi buňkami se sice tváří že se to přeneslo, ale první náhled tuhle iluzi zruší.

Offline

#7 6. 2. 2010 01:30:46

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Presunut/kopirovat list

Takze:
http://documentation.openoffice.org/man … inCalc.pdf
strana 9 "Copying and moving styles", mohlo by to byt elegantnejsi, ale styly tim prenesete - ve 3.2RC4 XPSP3 to funguje. Pokud si potrebnou sablonu zaradite mezi "sve" sablony, je to otazka par sekund, nejaky znalejsi clovek by mozna dokazal napsat makro...


Jeste takova uvaha/idea - mozna by nebylo nutne importovat styl, mohlo by stacit bud styl nechat vytvorit makrem (ktere by bylo ulozeni v nastaveni uzivatele) nebo upravit defaultni styl makrem. To ovsem musite popatrat, jestli to jde. Vysledek by byl stejny

Editoval Zvedavec (6. 2. 2010 01:41:00)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#8 6. 2. 2010 22:00:55

mirozm
Člen
Registrace: 9. 1. 2006
Příspěvků: 49

Re: Presunut/kopirovat list

Možno by pomohlo vytvoriť si šablónu čistého zošitu, upraviť ju tak ako potrebujete a uložiť medzi šablóny. Potom kopírovať listy resp. obsah listov, do nového zošitu otvoreného na základe tejto šablóny.
Miro


LO 5.1.6  platforma Ubuntu-linux 16.04

Offline

#9 7. 2. 2010 13:33:52

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Presunut/kopirovat list

mirozm napsal(a)

Možno by pomohlo vytvoriť si šablónu čistého zošitu, upraviť ju tak ako potrebujete a uložiť medzi šablóny. Potom kopírovať listy resp. obsah listov, do nového zošitu otvoreného na základe tejto šablóny.
Miro

To už jsme navrhoval, problém je, že on potřebuje vkládat listy do cizích sešitů.

Offline

#10 8. 2. 2010 00:17:16

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Presunut/kopirovat list

No ale to IMHO postup prekopirovanim stylu resi nebo ne? On si styl nakopci kam chce, z predpipravene sablony.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#11 8. 2. 2010 08:10:11

mirozm
Člen
Registrace: 9. 1. 2006
Příspěvků: 49

Re: Presunut/kopirovat list

Ondra.kl napsal(a)

Samozřejmě je vhodné si tyto styly nadefinovat v šabloně výchozího dokumentu tak aby byly dostupné ve všech vytvořených dokumentech.

Máte pravdu, prekukol som to. smile

velvet napsal(a)

problém je právě v tom že nedojde k přenesení stylu. Např. ohraničení stránky mezi buňkami se sice tváří že se to přeneslo, ale první náhled tuhle iluzi zruší.

Ak mám tomu rozumieť tak, že v dokumente na monitore po prenose štýl vidno a po vyvolaní náhľadu stránky nie, tak problém bude v tom že sa nepreniesla definícia oblasti tlače a štýl strany.Vyskúšal som to, štýl buniek sa preniesol pekne, no štýl strany a oblasť tlače nie.Osobne by som to si riešil tiež makrom a to asi tak, že by som dal uložiť originál zošitu formou ulož ako (nový názov) a potom (nakoľko sú štýly už definované) len by som odmazal ostatné nepotrebné listy.
Miro


LO 5.1.6  platforma Ubuntu-linux 16.04

Offline

#12 10. 2. 2010 13:16:20

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: Presunut/kopirovat list

vdaka za rady,mohol by mi niekto dat teda celkove zhrnutie? pripomeniem este to ,ze  dokument do. kt. presuvam list som taktiez neyvtvoril ja.ale je od ineho autora.
Priebeh je asi nasledovny: dostal som dokument A,kde je nastavenie strany take ake potrebujem a  kt. som si ulozil na disk. Po urcitom case dostanem dalsie dokumenty B,C,atd vacsinou od toho isteho autora. Ak z dokumentu B,kt. som si taktiez ulozil/ nastavenie strany je v tomto case dobre/, presuniem list1 do dokumentu A ,tak po tomto presunuti sa mi v dokumente A tento list1 rozhadze na vychodzie nastavenie strany.

Offline

#13 10. 2. 2010 14:46:33

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Presunut/kopirovat list

1. Predpokladam, ze mate cizi dokumenty A, B, C...
2. Pro jistotu budu predpokladat, ze nevyhovuje stylove ani jeden
3. Vytvorim si vlastni sablonu se stylem/styly jak potrebuju
4. Pri otevreni prvniho dokumentu A, podle vyse uvedeneho zpusobu (příspěvek č. 7, pres Spravu sablon) mysi pretahnu potrebne styly z predpripravene sablobny do dok. A a aplikuji.
5. Pri vkladani B, C, D,... do A uz styly v A mam, takze by melo stacit je pouze aplikovat.

Editoval Zvedavec (10. 2. 2010 14:47:43)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#14 12. 2. 2010 14:06:53

velvet
Člen
Registrace: 17. 4. 2009
Příspěvků: 66

Re: Presunut/kopirovat list

Zvedavec napsal(a)

1. Predpokladam, ze mate cizi dokumenty A, B, C...
2. Pro jistotu budu predpokladat, ze nevyhovuje stylove ani jeden
3. Vytvorim si vlastni sablonu se stylem/styly jak potrebuju
4. Pri otevreni prvniho dokumentu A, podle vyse uvedeneho zpusobu (příspěvek č. 7, pres Spravu sablon) mysi pretahnu potrebne styly z predpripravene sablobny do dok. A a aplikuji.
5. Pri vkladani B, C, D,... do A uz styly v A mam, takze by melo stacit je pouze aplikovat.

Vdaka za podrobny detailny rozpis,ale bohuzial mi to negunguje. Bud robim niektory krok chybne ,alebo sa dobre nerozumieme.
bod c.4 Ak otvorim novy dokument A,tak ten je v spravnom nastaveni-nemusim nic upravovat,takze nerozumiem preco tam mam importovat potrebny styl zo sablony?

Offline

#15 12. 2. 2010 14:25:48

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Presunut/kopirovat list

viz bod 1 a 2., jinak neni co resit, jak pisete.
Ja jsem reagoval na problem prenest styl z nejakeho dokumentu do ciziho, pokud zacnete vzdy vlastnim, tak IMHO vyse uvedene problemy snad ani nenastanou, ne?


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí