Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 1. 2. 2010 19:20:22

basovnicek
Člen
Registrace: 1. 2. 2010
Příspěvků: 2

Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Nedaří se mi nastavit v oblasti tisku opakování řádku na každé vytištěné straně. Vyskakuje chyba "Neplatný odkaz na list". Můžete mi prosím někdo poradit? Díky

Offline

#2 1. 2. 2010 20:46:17

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008
Příspěvků: 196

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Napište, co přesně děláte, jak nastavujete tisk.


Irena Šafářová
redakce portálu

Offline

#3 1. 2. 2010 22:53:40

basovnicek
Člen
Registrace: 1. 2. 2010
Příspěvků: 2

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Formát / Oblast tisku / Upravit / Opakovat řádky / pak kliknu na první buňku řádku, který chci aby se mi opakoval, v okně se to objeví jako: "$1", tedy první řádek. Pak mi se mi objeví ona chybka. Teď jsem to zkoušel znovu na WIN7 a funguje to. Problém mám na Ubuntu. Soubor na kterém jsem to zkoušel je stejný. Na WIN7 i na Ubuntu mám OpenOffice 3.1.

Offline

#4 7. 2. 2010 00:13:29

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Je to známá chyba: https://bugs.launchpad.net/openoffice-pkgs/+bug/374708

Tady (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=502641#c12) jsem našel jakýsi návod, jak to obejít, ale nevím si s tím rady. Píše se tam, že v menu Calcu by se mělo vybrat: Nástroje - Volby a tam vyhledat položku OpenOffice.org Calc/Formula. Zde kliknout na šipku vedle Calc A1 a v rolet.menu vybrat volbu Calc A1 (i kdyby už byla předtím vybrána). - tohle jsem nikde nenašel. Nenapadne někoho, co s tím?

Offline

#5 7. 2. 2010 08:56:11

mat95pat
Člen
Registrace: 17. 6. 2008
Příspěvků: 45

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Já jsem to našel (menu "Nástroje / Volby...") a funguje mi to: http://suzelly.opf.slu.cz/~korviny/zzz/ … _radku.png Pro jistotu jsem kliknul na položku Excel A1 a pak znovu na Calc A1 a dal jsem OK. Při následném výběru řádků pro opakování přes menu "Formát / Oblasti tisku / Upravit..." se mi už neobjevovala výše zmíněná chyba. V náhledu tisku se mi první řádek "$1" pravidelně opakoval na každé stránce.

Editoval mat95pat (7. 2. 2010 08:58:40)

Offline

#6 7. 2. 2010 17:20:29

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

PavelH napsal(a)

Je to známá chyba: https://bugs.launchpad.net/openoffice-pkgs/+bug/374708

Tady (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=502641#c12) jsem našel jakýsi návod, jak to obejít, ale nevím si s tím rady. Píše se tam, že v menu Calcu by se mělo vybrat: Nástroje - Volby a tam vyhledat položku OpenOffice.org Calc/Formula. Zde kliknout na šipku vedle Calc A1 a v rolet.menu vybrat volbu Calc A1 (i kdyby už byla předtím vybrána). - tohle jsem nikde nenašel. Nenapadne někoho, co s tím?

Túto voľbu nenájdete v OOo od Sunu, ale v GO-OO (myslím, že linuxové distribúcie používajú práve tento Novellovský klon).


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#7 14. 5. 2010 13:00:31

Adavan
Člen
Registrace: 14. 5. 2010
Příspěvků: 1

Re: Calc, oblast tisku, opakovat řádky

Vazeny, mam jeden blby dotaz: "Mate to cisto otvoreny (t.j. novy) subor, alebo je to konvertovany Excelovsky zosit (t.j. XLS ulozeny ako ODS)"?
Prave riesim tento isty problem a prisiel som na dalsi sposob, ako ho vyriesit.

Povodne som mal XLS, ktory som ulozil ako ODS. Pridal som do neho dalsi list s tym, ze som opat potreboval zabezpecit, aby sa mi prvy riadok opakoval na zaciatku kazdej stranky. Postupoval som podla navodu (Format - Bolasti tlace - Definovat) a dostaval som sustavne predmetnu chybu. Potom som si ale vsimol, ze v casti "Opakovat riadky" mam okrem moznosti "-nic-" a "-uzivatelom definovane-" dalsiu moznost "Excel_Builtin_Print_Titles_1". Ak vyberiem tuto moznost a zadam hodnotu "$1", tak to Calc zoberie bez chybovej hlasky. Vysledok je ale asi taky, ze sa mi pri tlaci pridal dalsi list, kde je iba toto zahlavie, ale toto zahlavie sa mi pridalo aj do ostatnych listov, co mozem povazovat za ciastocne vyriesene. V tom istom subore som teda zalozil dalsi list a postup zopakoval. Tentokrat bol vysledok ale uz bez "pseudolistu so zahlavim" a ostatne data sa zobrazovali korektne.

Skusil som vytvorit novy subor, ktory by mal podobnu strukturu dat, ALE tentokrat som tlacovu oblsat zadefinoval ako prvu (t.j. vybral som iba miesto, kde ma byt zahlavie kazdej stranky). Calc to akceptoval bez predmetnej chybovej hlasky.

Dospel som teda k zaveru, ze je vhodne najskor zadefinovat tlacove oblasti (pri takychto typoch suborov) a az potom vkladat data. Nie som programator, neviem posudit, ci problem skutocne nastava, ak chce uzivatel definovat ako zahlavie pre kazdu stranku oblast, v ktorej uz su obsiahnute nejake data.

Vyskusajte, pripadne napiste, co sa podarilo vam, mozno to niekomu pomoze.

Edit: Ubuntu 10.04 x64

Editoval Adavan (14. 5. 2010 13:04:27)

Offline

Zápatí