Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 22. 12. 2009 09:27:54

PavelP
Člen
Registrace: 22. 12. 2009
Příspěvků: 3

OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Používám OO.org cca 8 let. Od nainstalování verze 3.1, cca dva měsíce zpět, do WinXPSP3, dochází k nejrůznějším chybám v OO, počínaje tím, že se např. po ukončení vůbec nespustí (nevidím pracovní okno), dokud ručně neukončím ve správci všechny procesy  soffice.bin. Pak, když už se spustí, zejména kalk zlobí, někdy nelze uložit soubor (po vyvolání uložit/uložit jako se vůbec neotevře nabídka kam apod). Přeinstalace nepomáhá.

Offline

#2 22. 12. 2009 10:47:56

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

PavelP napsal(a)

... dokud ručně neukončím ve správci všechny procesy  soffice.bin.

Nevim jak ostatn i, ale ve spravci mam jen jeden soffice.bin a pokud je jich tam vic, vetsinou je problem treba pri spusteni a odmitnuti (krizkem) registace a naslednem spusteni aplikace, ktera nenabehne a dalsi a dalsi a pak je soffice.bin spusten treba 10x a program nenabehne.

Editoval Zvedavec (22. 12. 2009 10:48:19)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#3 22. 12. 2009 10:53:34

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

přeinstalováváte OOo nebo operační systém? Podle popisu problému bych zkusil to jednoznačně to druhé - a včetně "pomalého" formátování disku.

Offline

#4 4. 1. 2010 17:15:45

PavelP
Člen
Registrace: 22. 12. 2009
Příspěvků: 3

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Něco málo zpráv z vánočního hraní...
1) Chyba se projevuje náhodně na všech 20 podobně nainstalovaných počítačích s WinXPSP3.
2) Projevuje se detailně tak, že systém využije téměř veškerou dostupnou paměť - konkrétní případ: celkem 2GB operační paměti, swap na hdd 2,4 GB, po spuštění kalku zůstane volných cca 100 MB virtuální paměti na HDD, systém hlásí nedostatek virtuální paměti a dříve popsané problémy pocházejí zřejmě od toho. Po ručním ukončení všech procesů OO (někdy stačí jen spojených s kalkem) se uvolní cca 2 GB virtuální paměti a vše ostatní pak funguje normálně. Jen OO se pak (někdy) nedají vůbec spustit, a když, tak s výše uvedenými příznaky. Někdy pomůže restart.
3) Vzhledem k tomu, že ostatní aplikace fungují +- normálně, nemyslím, že je problém s instalací WINXP jako takovou.

Offline

#5 4. 1. 2010 21:28:34

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

... aha ... tak to by chtělo průzkum návaznosti na používané soubory.

Offline

#6 26. 1. 2010 09:19:42

PavelP
Člen
Registrace: 22. 12. 2009
Příspěvků: 3

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Ondra.kl napsal(a)

... aha ... tak to by chtělo průzkum návaznosti na používané soubory.

Na 99 % se mi zdá, že významná souvislost je mezi současným během Acrobat Readeru a OO calcu.
Při kombinaci jiných spuštěných programů k problémům obvykle nedochází. Ještě mám ovšem jeden kritický stav, a to je zřejmě připojování externího monitoru a následná změna rozlišení. To je pak výsledek prakticky stejný - vyčerpá se virtuální paměť a disk jen načítá a zapisuje a sanží se změny zapsat do swapu využitého nad 90 %.
AR je verze 9.2.0  česká

Offline

#7 5. 8. 2014 11:29:35

vavrik
Člen
Registrace: 5. 8. 2014
Příspěvků: 1

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Dobrý den.

Mě se stává tato chyba u Ooo 4.1.0  WIn 7 (X64) Otevřu nově pc, otevřu 1.dokument kus textu zněj zkopíruji. A dokument zavřu. A v tom okamžiku už nic dlašího neotevřu v Ooo abych doněj mohl vložit zkopírovyný kus textu z dokumentu 1. V procesech se soffice.bin a exe otevře ve stejném počku kolik dokumentů jsem se pokusil otevřít. ALe tím to zkončí. Dokumentů se jiz nedočkám.... :-(

PC je pulroku starý z nových komponentů.

Prosím o Radu

Editoval vavrik (5. 8. 2014 11:30:45)

Offline

#8 5. 8. 2014 12:01:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Vyzkoušejte poslední verzi Libreoffice 4.3. Je možné, že je to chyba AOO, ale spíš to souvisí s architekturou 64 bitů, nebo s OS Win7. Instaloval jsem LO (verzi 4.2.5) na W7 - 32 bitů a vše bez problémů. Takže si myslím, že by to možná LibreOffice na W7 - 64 nedělalo.

Editoval neutr (5. 8. 2014 12:04:46)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 7. 8. 2014 13:49:06

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

... vím minimálně o desítce PC s 64 bit WIN7 kde AOO takovéto zvěrstva nedělá ... rada je: detailní průzkum.

Offline

#10 1. 9. 2014 08:42:38

Jan1973
Člen
Registrace: 1. 9. 2014
Příspěvků: 2

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Aj aj mám na 25 PC DELL s Win7 x64 AOO 4.1 a robia takéto problémy, že po viacerých spusteniach DOC
a CALC sa vôbec nedá spustiť u žiadny ďalší súbor OO. pomáha iba v "Správca úloh" zastaviť procesy
scalc a sofice, postačí pozatvárať tak 5-10 a už sa začnú otvárať súbory OO ktoré som sa pokúšal
otvoriť pred tým. Bude to teda chyba AOO a mám vyskúšať Libre Office ? Ďakujem

Offline

#11 1. 9. 2014 10:30:15

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Ano vyzkoušejte LO. Nevím přesně jak to máte nastaveno, ale je pravděpodobné, že máte AOO spuštěno hned při startu. Takže pokud to tak je, zrušte tuto funkci.
     Teda mělo by to chodit i tak, ale možná jen v případě, že budete otevírat z otevřených dokumentů. Vypadá to totiž tak, že AOO upozorňuje na to, že je již spuštěno. To je samozřejmě nepříjemnost a ve své podstatě chyba. Otevírat by se to mělo nezávisle. Lze ale pochopit, že je to jakási ochrana proti duplicitnímu otevření.
     Ve Win 7 je to zřejmě přilepené na lištu (k ploše). Setkal jsem se u W7 s podobným problémem u Skype, který se celý rozhodil když se otevřely 2 okna stejného programu. Pomohlo právě to co popisujete : Shodit všechna okna a zavřít. nebylo to ani moc sofistikované - nechtělo se to zavřít bez odhlášení.
     S velkou pravděpodobností je to jen problém W7. Budete muset najít optimální způsob a naučit to obsluhy. Tedy nevím jak W8 a 8.1 ale myslím, že tento problém nemají. Vnuk má 8.1 na noťasu (a je to systém ke dvěma věcem k vzteku a k.....). Přes to jsem nic podobného nezjistil. Takže problém je asi opravdu jen na W7.

Editoval neutr (1. 9. 2014 10:32:32)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 1. 9. 2014 11:29:58

Jan1973
Člen
Registrace: 1. 9. 2014
Příspěvků: 2

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Vyskúšam to teda s tým LO a napíšem svoje skúsenosti, totiž tie OO používajú Vedúce v obchodoch
COOP Jednota a tie sú málo IT zdatné, preto hladám riešenie aby som sa nemusel prihlasovať do PC
vzdialene a zatvárat programy v Správcovi úloh, oni to nevedia urobit sami, poprípade či sa nedá urobiť utilitka čo to urobí jedním kliknutím. Ďakujem z aradu.. smile

Offline

#13 1. 9. 2014 14:20:51

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 479

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Toto mam v davce, kterou spusti uzivatel:

taskkill /F /IM soffice.exe
taskkill /F /IM soffice.bin

Nekdo z fora to tu uz psal.

Stran problemu s vicero spustenymi procesy - ja je mam nekolik let s AOO a NEZLEPSILO se to, je to porad stejne. Zacalo to  s verzi 3 a trva do posledni verze AOO.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#14 6. 10. 2014 03:36:32

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Zvědavče a nechcete už fakt aspoň vyzkoušet LO? Ty hrozné průšvihy, které čekáte, se fakt nedějí, buďte v klidu :-)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#15 1. 4. 2016 07:00:35

proforma
Člen
Registrace: 1. 4. 2016
Příspěvků: 3

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Dobry den,

krisim toto tema. Uzivatelem OO a LO jsem nekolik let a vzdy k me naproste spokojenosti. Pred cca mesicem mi zacaly zlobit OO - pri kliknuti na nejaky soubor (textovy dokument nebo XLS) mi vyskocila hlaska, ze nemam dostatecna opravneni. Kdyz jsem otevrela nejdriv OO jako program, pres funkci Otevrit uz jsme pak mohla spustit soubory bez problemu. V LO tato chyba nebyla. Zaktualizovala jsem OO (nyni verze 3.4) a par dni to fungovalo OK. Pak se mi ovsem tataz chyba (hlaska o nedostatecnych opravnenich) zacala objevovat v LO - opet pri spousteni programu pri otevirani nejakeho souboru, spustit program samotny slo. Ale jen par dni, pak uz neslo spustit ani LO samotne (OO ovsem ano). Zaktualizovala jsem LO (nyni verze 5.1), ale chyba pretrvava. LO jdou spustit samostatne, nikoli pri otevirani souboru.

Je mi jasne, ze se tam asi neco bije, protoze oba programy jsou velmi podobne, maji asi hodne spolecnych veci. Radeji pouzivam LO, ale OO chci mit v zaloze, protoze nemam klasicke MS Officy a kdyz dostavam DOC soubory od ruznych lidi v ruznych verzich, nekdy se v OO nebo LO rozhodi formatovani, ale ve druhem souboru to funguje OK, takze je pouzivam oba na stridacku. Ale ted fakt nevim, co s tim, muzete poradi, pls?

Mam Win7 Pro, SP1, uzivatel s adminimi pravy. Diky :-)

Offline

#16 1. 4. 2016 07:58:05

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Tohle vypadá na problém operačního systému. Je možné, že máte nainstalováno více uživatelských profilů, ale ne všechny mají nainstalované AOO i LO.
     Při instalaci bývá vidět dotaz "jen pro mne", nebo pro všechny uživatele. Takže i když jste adminem, nemusí mít admin nainstalován oba balíky. Jiné by to bylo, pokud byste byla jediným uživatelem PC. Takhle se možná systém chová po zásahu jiného uživatele.



      Ovšem existuje ještě také temnější možnost. Možná máte povoleno sdílení v síti a nebo někdo Váš počítač ovládá z dálky. Při obyčejném sdílení by se spíš mělo objevit hlášení, že musíte otevřít kopii (protože někdo jiný otevřel originál editaci). Výjimka z tohoto pravidla by mohl být Calc, kde se dá sdílení povolit a práva současnš přihlášených uživatelů jsou prakticky shodná.
      Ale jestli si někdo hraje s nastavením Vašeho počítače "z dálky" tak to snadno nezjistíte. Musíte otevřít nejenom viditelně označené adresáře ke sdílení, ale také povolené služby a popřípadě prozkoumat čas od času spuštěné procesy.
      V každém případě byste měla udělat nějakým antivirem test na malware a podobné neřády. Také bych řekl že zdrojem potíží může být připojení WiFi zejména pokud je anonymní Free. Tam by někdo mohl chodit na Vaše připojení (nebo naopak Vy na nějaké cizí). Nevím sice do jaké míry by to muselo být "Chtěným", nebo naopak "nechtěným" zásehem, ale potenciální možnost to je. Jde například o to, že sitě (tedy i WiFi) mohou a měly by být chráněny nějakým prostředkem (antivir, firewal ap.). Tan by mohl něco podobného dělat zejména při povoleném sdílení. Asi by stačilo na Vašem compu povolit 1x makra a je to bloknuté "na pořád".



      V jkaždém případě by asi bylo vhodné sem dát postup a důvod takového chování až na to přijdete a odstraníte. Možná by to chtělo pozvat odborníka na IT zejména pokud máte v compu profesionálně choulostivá data. Já tipuji, že na 95% takové chování nemá příčinu v LO ani AOO.


      Ten zbytek 5% by se týkal špatně nastavených složek ve Vašem profilu. Tam se zapisují verze, ale verze LO se s verzí AOO křížit nemůže. To se stane jenom tak, že ve Vašich datech aplikací (Například LO) máte staré nastavení (folder například 3) a verze 3 je odinstalovaná. Místo ní je tam chvíli nová verze, ale po čištění nebo podobném zásahu se zachová jen původní (3). Pak tedy k verzi 3 nejsou soubory, a verze vyšší (třeba 4) zase nemá folder s číslem ap.


      Někdy se stává, že ve foldru například Libre Office existuje vedle sebe (3) i (4) a možná i (5). Má tam být ale jen aktuální verze. Takže podle Vašeho popisu by too mělo být takto :
> Document and settings > Váš profil > data aplikací > LO > a zde by měl být jenom jediný folder s číslem (5). Podobně s AOO.
      Tohle otestujte nejprve, ale když to nezabere - musíte hledat nejspíš záškodníka.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#17 1. 4. 2016 08:37:45

proforma
Člen
Registrace: 1. 4. 2016
Příspěvků: 3

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

@neutr: dekuju za podrobny rozdbor :-), byt mne trochu vydesil...

Nejaka potvora mne napadla taky, jako jedna z prvnich moznosti, projizdela jsem to AV (NOD32) a potom jeste online Symantecem a zadny z nich nehlasil zadny problem.

Na ntb mam jen svuj profil a potom jeste jeden virtualni pro zlodeje :-) (funkce NODu), ale ten se nepouziva. Cili jsem fakticky jedinym uzivatelem. K wifi se pripojuju pravidelne - v praci (zabezpecena sit), doma (velmi zabezpecena sit :-)) a na cestach pres svuj mobil. Free wifi temer nevyuzivam, s vyjimkou CD wifi v Pendolinech, ale ano, to by mohlo byt jedno ze slabych mist. Sdilene disky ani soubory v ntb nemam (tj. sdilene ode mne ven), v praci mam namapovan sitovy disk, ktery je ovsem jen muj a mohu na nej jen ja a IT. Obcas z nej pretahuju soubory sem a tam, ale pouze v praci, tj. v budove (interni IP), sdileni neni povoleno ven (jina IP). Obcas pouzivam Teamviewer, kdyz mamka potrebuje poradit s necim v jejim PC, ale to je spojeni bezpecne (si alespon myslim :-)

Zkusim tedy uplne odinstalovat OO a LO a potom nainstalit znovu, vsimla jsem si, ze ty stare verze, ktere jsem aktualizovala, tam opravdu zustaly. Je odinstalace OO a LO spolehliva, nebo i pres to zustane neco (zmeneno) v registrech a mela bych dohlidnout i na to? Pripadne v jakych? A jeste jedna otazka: v podobnych dotazech v jinych vlaknech si tu nekdo stezoval na nejake problemy zpusobene Javou, ale uz to je nekolik let stara zalezitost (myslim rok 2012). Je moznost, ze by to mohlo byt treba i timto?

Diky :-)

Offline

#18 1. 4. 2016 10:00:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Java problémy způsobí ale jen v souvislosti s makry - vyběhne hláška - a většinou nic. Většinou makra chodí pokud nejsou vysloveně postavena v JavaScriptu. Dřív to byl problém - dnes jen okrajově.


     Při té nové instalaci doporučuji všechny foldry (s názvem AOO a LO) ve Vašich aplikacích (v Document and settings) smazat. Nová instalace už by měla proběhnour bez nich. Tam se totiž udržuje Vaše nastavení, ale to se dá bez problému oplakat pokud se nejedná o nějaké speciální rozšíření. Nová instalace si vytvoří nové foldry.
     Jenom když byste tam měla nějaké vlastní existenčně důležité styly ap. - doporučil bych si to zazálohovat pod jiným jménem a adresářem. Po přeinstalování je vypreparovat a ručně vložit do těch nových. Samozřejmě byste měla nejdřív vědět co a kde vypreparovat.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#19 1. 4. 2016 10:09:38

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 790

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Zkontrolujte:

Explorer, pravý klik na soubor, otevření v programu, zvolit výchozí program - vyberte správný.
Případně klikněnte procházet a vyberte správný program na disku.

Jinak odinstalovat vše a nová instalace

Offline

#20 1. 4. 2016 10:31:03

proforma
Člen
Registrace: 1. 4. 2016
Příspěvků: 3

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Asi dam obarvit na blondato... :-( Odinstalovala jsem OO i LO, nejdrive jejich vlastnimi funkcemi, pak jsem to, co zbylo, odinstalila jeste pres spravu programu ve Win (evidentne tam po odinstalaci pres vlastni programy neco zustalo). Prosla jsem adresare na C: a rucne odstranila, co se zdalo patrit k OO nebo LO (ruzne stare instalacni soubory apod. Nainstalila jsem nove OO, funguji OK. Nainstalila jsem nove LO a problem trva. Nekde jsem jeste musela nejaky adresar prehlidnout, protoze po nove instalaci LO a otevreni programu se mi ukazala historie otevrenych souboru 2 mesice dozadu. Prosla jsem nastaveni opravneni ve Win, zkusila jsem touhle cestou upravit nastaveni opravneni pro LO, ale pristup mi byl odepren (presne takova hlaska). Kde by jeste mohly byt ukryte nejake soubory, z nichz LO cerpa, ktere je treba odstranit?

Offline

#21 1. 4. 2016 10:34:58

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,678

Re: OO se vůbec nespustí, dochází k nejrůznějším chybám

Možná máte více disků a některá instalace například čte z disku "D" (místo C), nebo možná i z nějakého vzdáleného pokud šlo o síťovou instalaci.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí