eWay
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 11. 2009 14:39:52

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 559

Odstraňování duplicit

Jak provést? Ví to někdo?
Mám na mysli odstranění řádků se stejnými hodnotami.
Třeba prázdné řádky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#2 24. 11. 2009 17:14:38

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 815

Re: Odstraňování duplicit

a) makro

b) pomocný sloupec
třeba prázdné řádky zjistím pomocí COUNTA, dám automatický filtr, vyberu ty řádky, které mají 0 hodnot a odstraním je.

hledání duplicit - COUNTIF ...

Kromě filtru lze použít také hledání - zadá se hledaná hodnota, dá se vyhledat vše a vybrané buňky se odstraní s celým řádkem

Editoval lp. (24. 11. 2009 17:22:51)

Offline

#3 24. 11. 2009 17:26:33

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 559

Re: Odstraňování duplicit

Hm tak dík....
V Excelu j na to jedno jediné tlačítko... Jedno jediné kliknutí.
Ale za to vy vůbec nemůžete. Děkuju vám moc. :-))


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 24. 11. 2009 22:44:02

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Odstraňování duplicit

v OpenOffice na to může být taky jedno jediné tlačítko, pokud si k němu přiřadíte to makro :-)
Je zájem o to makro?

Editoval hanus (24. 11. 2009 22:46:49)

Offline

#5 24. 11. 2009 22:52:46

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 559

Re: Odstraňování duplicit

hanus napsal(a)

v OpenOffice na to může být taky jedno jediné tlačítko, pokud si k němu přiřadíte to makro :-)
Je zájem o to makro?

Ano!!! Je!!! :-)))) Děkuju.
Poznámka: Promiňte, jsem v tomhle trochu dement, to makro se váže na jeden sešit? Znamená to, že jej mohu užívat jen za pomocí nějakého sešitu, který vyrobíte?
Anebo můžu makro naimportovat do systému?
Chápu, že tohle jsou úplné základy, ale makra jsem dosud v OOo moc nepoužíval. Tak děkuju.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 26. 11. 2009 23:22:27

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Odstraňování duplicit

http://ooo.e-hanus.cz/makro-unikatni-seznam.ods
Je to něco, co jsem dělal už dříve - nemaže to celé řádky, ale z výběru to ponechá jen uníkátní položky. Asi to bude potřeba upravit podle toho, co přesně od toho čekáte.

Ano, makra se vážou na sešit, v němž jsou uložena. Můžete ho ale přenést z tohoto souboru do Moje makra, a budete ho mít dostupné vždy (z vaší instalace), případně taky přidat položku někam do menu nebo ikonu do panelu.

O základech jsem psal zde v
http://www.openoffice.cz/navody/program … plitstring
a souvisejících.

Offline

#7 27. 11. 2009 08:16:23

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 559

Re: Odstraňování duplicit

Děkuji moc, vážím si toho :-))


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí