Inzerce
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 7. 1. 2009 20:55:05

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

A moc se omlouvám za překlepy, zapomněl jsem si to bohužel po sobě přečíst, tak mi prosím nepovažujte za negramota. Příště kliknu na odeslat až po přečtení a editaci. Ještě jednou se moc omlouvám.

Miloš B.

Offline

#27 7. 1. 2009 21:20:37

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

Diskuse pod timto clankem vystihuje vse, bohuzel reseni neposkytuje

http://www.openoffice.cz/navody/instala … h-slovniku

Offline

#28 8. 1. 2009 06:29:55

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

mbiba napsal(a)

K bodu jedna: podle návodu na http://www.openoffice.cz/navody/instala … h-slovniku je koexistence těchtoi slovníků normální, nicméně v XP jde ten samostatný Thesaurus zrušit, ovšem nemá to žádný efekt, U Visty jsou tlačítka odinstalovat a zakázhat ve správci rozšíření u tohoto doplňku zašedlá.

Akonáhle máte toto políčko zašedlé znamená to, že to inštaloval administrátor a vy nemáte administrátorské práva. Preto mi to ukazuje na problém s prístupovými právami - priznám sa však, že vôbec neviem, ako sa vo Windows presne nastavujú (v zmysle RW pre ostatných) - doteraz napríklad netuším, prečo v zdieľaných adresároch v sieti ak dám súbor presunúť (F6 v súborovom správcovi FreeCommander), iní ho nevidia, ak ho tam dám skopírovať (F5) a potom ho vymažem z pôvodného miesta, iní ho vidia.

V Linuxe je to znovu iné - používam Mandrivu a tam to ide bez problémov, všetko je v adresári používateľa a tam sa dá ľahko pozrieť, aké sú práva k súborom.

Offline

#29 8. 1. 2009 13:39:48

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)
mbiba napsal(a)

K bodu jedna: podle návodu na http://www.openoffice.cz/navody/instala … h-slovniku je koexistence těchtoi slovníků normální, nicméně v XP jde ten samostatný Thesaurus zrušit, ovšem nemá to žádný efekt, U Visty jsou tlačítka odinstalovat a zakázhat ve správci rozšíření u tohoto doplňku zašedlá.

Akonáhle máte toto políčko zašedlé znamená to, že to inštaloval administrátor a vy nemáte administrátorské práva. Preto mi to ukazuje na problém s prístupovými právami - priznám sa však, že vôbec neviem, ako sa vo Windows presne nastavujú (v zmysle RW pre ostatných) - doteraz napríklad netuším, prečo v zdieľaných adresároch v sieti ak dám súbor presunúť (F6 v súborovom správcovi FreeCommander), iní ho nevidia, ak ho tam dám skopírovať (F5) a potom ho vymažem z pôvodného miesta, iní ho vidia.

V Linuxe je to znovu iné - používam Mandrivu a tam to ide bez problémov, všetko je v adresári používateľa a tam sa dá ľahko pozrieť, aké sú práva k súborom.

Právy to být nemůže, všecky jsou nastaveny dobře. Zkusil jsem na obou systemech nainstalovat nacisto cely office pod konkretním uživatelem Administrator a žádný rozdíl, přidávání slov prostě nefunguje. Když odstraním všechny doplňky a nainstaluji zase jenom ten český, opět to je stejně nefunkční. Dokonce ani v Českém překladu nebude chyba, nefunguje to ani v ENG verzi ani s Eng ani s CZ slovníky. Vistu bych do toho nepletl.

Je jasné, že se jedná o bug OOo, nešlo by ji nahlásit? Podle všech diskusí a fór na netu neexistuje člověk, komu by to šlo přidávat pod WinXP / Vista nebo jich je jen pár. Ted to spis vypada,ze tam chybi kus kodu, ktery by obsluhoval to přidávání, nevím. Práva jsou všude na úplné řízení pro každého, takže je velmi malá šance, že je to chyba windows.

Jenže co jiného s tím?


Miloš B.

P. S. - k tomu Přesunu/Kopírování: Máte nastavený free commander aby u přesunu zachovával původní uživatelská práva, při kopírování se to neděje. Možná že je takto nastaveno i chování windows, každopádně v nějakém pokročilejším správci souborů (altap salamander, total commander) by ta migrace práv měla jít nastavit podle potřeby.

Offline

#30 8. 1. 2009 16:45:56

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

mbiba napsal(a)

v %APPDATA% samozřejmě také, takže nevím kde a jak ještě by něco mohlo být. Velmi zvláštní je také že složka wordbook, kde bych ty slovníky fyzicky hledal je prázdná.

A to je práve problém, lebo presne tam (teda v %APPDATA%\OpenOffice.org\3\user\wordbook\) používateľské slovníky (nazov.dic) naozaj musia byť. Skúste tam iba tak skopírovať hocijaký súbor - uvidíte, či tam máte ako používateľ vôbec právo zapisovať. Ak áno, potom by tam mal mať prístup aj OO.o.

Ak to nepomôže, skúste vymazať celý adresár %APPDATA%\OpenOffice.org a reštartovať OO.o. Vytvorí ho nanovo a pretože budete prihlásený ako používateľ, ktorý tam chce niečo zapisovať, tak by to malo mať aj príslušné práva - inak tento adresár som osobne mazal pred tromi dňami, lebo som reinštaloval jedno rozšírenie, ktoré blblo a nedalo sa to inak obísť a v pohode všetko ide tak, ako má - iba som si musel všetko znovu nastaviť. Dokonca funguje aj to, že si slovníky z tohto adresára najprv kdesi zálohujete, premažete, vytvoríte nanovo prázdne, potom tam skopíruje tie zálohované a reštartujete OO.o - robím s OO.o doslovne psie kusy a stále funguje, preto sa čudujem, že to inde nejde.

Inak ja OO.o vo Windows neinštalujem ako administrátor, ale ako používateľ s právami "správca počítača". Skúšali ste aj takúto možnosť?

Editoval j-pastierik (8. 1. 2009 16:52:18)

Offline

#31 8. 1. 2009 19:34:48

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

Inak ja OO.o vo Windows neinštalujem ako administrátor, ale ako používateľ s právami "správca počítača". Skúšali ste aj takúto možnosť?

Ano jen teď jsem to ze zoufalství vyzkoušel jako Administrator, i když sám jsem přihlášen ajko uživatel s právy správce.

Miloš B.

Offline

#32 8. 1. 2009 19:38:19

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)
mbiba napsal(a)

v %APPDATA% samozřejmě také, takže nevím kde a jak ještě by něco mohlo být. Velmi zvláštní je také že složka wordbook, kde bych ty slovníky fyzicky hledal je prázdná.

A to je práve problém, lebo presne tam (teda v %APPDATA%\OpenOffice.org\3\user\wordbook\) používateľské slovníky (nazov.dic) naozaj musia byť. Skúste tam iba tak skopírovať hocijaký súbor - uvidíte, či tam máte ako používateľ vôbec právo zapisovať. Ak áno, potom by tam mal mať prístup aj OO.o.

Můžu tam kopírovat vytvářet i mazat jakýkoliv soubor.

Miloš B.

Offline

#33 8. 1. 2009 19:41:18

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

Ak to nepomôže, skúste vymazať celý adresár %APPDATA%\OpenOffice.org a reštartovať OO.o. Vytvorí ho nanovo a pretože budete prihlásený ako používateľ, ktorý tam chce niečo zapisovať, tak by to malo mať aj príslušné práva - inak tento adresár som osobne mazal pred tromi dňami, lebo som reinštaloval jedno rozšírenie, ktoré blblo a nedalo sa to inak obísť a v pohode všetko ide tak, ako má - iba som si musel všetko znovu nastaviť. Dokonca funguje aj to, že si slovníky z tohto adresára najprv kdesi zálohujete, premažete, vytvoríte nanovo prázdne, potom tam skopíruje tie zálohované a reštartujete OO.o - robím s OO.o doslovne psie kusy a stále funguje, preto sa čudujem, že to inde nejde.

Tak vymazání profilu dělám poslední dobou bohužel skoro denně ve snaze to vyřešit :-(

Miloš B. Ještě zkusím z jiného PC v práci s verzí 2.4 zkopírovat slovníky, jestli je sežere, jinak mi už nic nenapadá.

Miloš B.

Offline

#34 9. 1. 2009 06:23:15

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

mbiba napsal(a)

Miloš B. Ještě zkusím z jiného PC v práci s verzí 2.4 zkopírovat slovníky, jestli je sežere, jinak mi už nic nenapadá.

Miloš B.

Treba skopírovať celý %APPDATA%\OpenOffice, samostatné slovníky to nezoberie - chýbala by časť, kde sú registrované. A musí to byť s verzie 3 - škoda že mám pomalé pripojenie, poslal by som Vám to svoje.

Editoval j-pastierik (9. 1. 2009 06:26:07)

Offline

#35 9. 1. 2009 06:55:19

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

Treba skopírovať celý %APPDATA%\OpenOffice, samostatné slovníky to nezoberie - chýbala by časť, kde sú registrované. A musí to byť s verzie 3 - škoda že mám pomalé pripojenie, poslal by som Vám to svoje.

Tak to jsem v koncích, protože neznám nikoho jinéh komu to na windowsech funguje a mě se to ještě nepovedlo :-( Jedinně zkusit linux třeba jenom přes Wubi ubuntu do windows a tam to ukrást. Netušíte jestli je pravděpodobný, že to linuxový profil přijme?

Tuším jen, že tam to bude v /home/user/.OpenOffice nebo tak neco.

Miloš B.

Offline

#36 9. 1. 2009 16:35:12

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

TO mbiba: Ja vám niečo pošlem - zoberiem to manželkinho počítača (má tam iba jedno rozšírenie, takže to nie je až také veľké), iba musí ísť do windowsu, aby som to pozrel - teraz je v linuxe :-)

Editoval j-pastierik (9. 1. 2009 16:46:11)

Offline

#37 9. 1. 2009 16:53:15

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

mbiba napsal(a)

Tak to jsem v koncích, protože neznám nikoho jinéh komu to na windowsech funguje a mě se to ještě nepovedlo :-( Jedinně zkusit linux třeba jenom přes Wubi ubuntu do windows a tam to ukrást. Netušíte jestli je pravděpodobný, že to linuxový profil přijme?

Tuším jen, že tam to bude v /home/user/.OpenOffice nebo tak neco.

Miloš B.

Neskúšal som to, určite to však stojí pokus - v najhoršom prípade to zhavaruje. Inak mail s používateľským nastavením mojej manželky Vám už odo mňa odišiel.

Kde sú pracovné adresáre nájdete vo wiki: http://wiki.openoffice.cz/wiki/Kde_jsou … n%C3%AD%3F

Offline

#38 13. 1. 2009 11:24:15

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

[Inak mail s používateľským nastavením mojej manželky Vám už odo mňa odišiel.

Bohužel mi nic neprislo.

milos.biba(at)gmail.com

Offline

#39 13. 1. 2009 16:33:15

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

mbiba napsal(a)

Bohužel mi nic neprislo.

To ma prekvapuje, mail sa mi nevrátil ako nedoručený, adresa bola napísaná správne - práve som to skontroloval - napokon som to písal ako odpoveď na Váš mail, takže som sa ani pri jej písaní pomýliť nemohol.

Ale asi budete mať niečo zo schránkou - práve som sa to totiž pokúsil poslať ešte raz z inej mailovej schránky a vrátilo mi to ako nedoručiteľné. Nemáte iný mail?

Editoval j-pastierik (13. 1. 2009 16:40:37)

Offline

#40 13. 1. 2009 18:06:51

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

[Nemáte iný mail?

Je to divné, schránka je normálně v denním provozu a gmail ani nelimituje kapacitu, takže tím to nebuide, nevadí. Jestli tedy mohu poprosit, tak biba(at)svuom.cz .

Děkuji moc

Miloš B.

Offline

#41 14. 1. 2009 06:07:37

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Odoslané, napíšte mi, prosím, mail, či Vám to prišlo.

Offline

#42 14. 1. 2009 08:16:00

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

j-pastierik napsal(a)

Odoslané, napíšte mi, prosím, mail, či Vám to prišlo.

Děkuji moc. stal se zázrak smile Po načtení profilu Vaší manželky a instalaci českých slovníků vše funguje jak má a soubor standard.dic je přístupný pro zápis, editaci a prostě všecko. Pouze není po startu zvolena čeština, přestože všude v nastaveních je, ale to je to nejmenší si před psaním přepnout jazyk dokumentu na CZ.

Takže to nakonec vypadá na chybu v české a anglické verzi instalátoru, ta slovenská evidentně funguje správně.


A ještě jednou strašně moc děkuji za vyřešení, už můžu klidně přejít na verzi 3 a nemít starší verzi pro tyto účely nainstalovanou.

Miloš B.

Offline

#43 14. 1. 2009 10:36:21

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

pořád ale nefunguje přidávání slov do jiných slovníků. Vlastně ani vytváření nových, prostě po restartu OOo zmizí. Co se dá dělat, s tím už se dá žít :-)

Miloš B.

Offline

#44 14. 1. 2009 10:45:04

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

aha, tak to jde taky vyřešit, stačí slovník standard.dic zkopírovat na jiné místo, zde přejmenovat a hodit zpátky a pak v OOo upravit, najednou existuje i po restartu a jde do něj normalne zapisovat :-D boze boze :-D

Offline

#45 14. 1. 2009 12:18:12

mbiba
Člen
Registrace: 7. 1. 2009
Příspěvků: 15

Re: Pridat slovo do slovniku

Takže poslední post - vyřešeno k plné spokojenosti. Stačí si správný soubor standard.dic libovolně namnožit pod správnými jmény, zkopírovat do už existujícího profilu a najednou to všecko jde, jen je pak lepší si je ve Volbách OOo vyčistit, aby každé slovo co bylo ve standard.dic nebylo také ve všech ostatních slovnících :-D

Celý fígl je v tom, že OOo, ať už z jakéhokoliv důvodu, odmítá zapisovat do složky wordbook, ale jakmile už tam ty slovníky má, upravovat je dokáže :-D

Miloš B.

Offline

#46 14. 1. 2009 17:01:38

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

Pomaly sa mi to zdá na reinštaláciu OS - v OO.o stále nevidím chybu, prečo to niekde ide a inde nie - žeby nejaké "tajné" nastavenie Windows?

Offline

#47 18. 1. 2009 20:26:17

noxcz
Člen
Registrace: 18. 1. 2009
Příspěvků: 3

Re: Pridat slovo do slovniku

Dobrý den

Mám, nebo spíš jsem měl, stejné problémy s přidáním slova do slovníku.
Zkoušel jsem instalovat, OO jak z openoffice.cz, tak 602 i Novell. Bez výsledku.
Vrátil jsem se zpět a znovu nainstaloval OO v.2.4. Jenže...

Dnes jsem znovu instaloval 3.0, s tím, že zkusím slovniky kopírovat dle popisu "Miloše B". Instaloval jsem ale tak, že OO verze 2.4 nebyla odinstalována. A ejhle, instalátor 3.0 dotáhl vše z 2.4 a to včetně uživatelských slovníků a lze bez problémů slova přidávat.
Trvá však problém s vytvořením nového slovníku. Z OO nelze slovník vytvořit. V OO sice jakoby nový slovník založím, ale po restartu OO nový slovník není, jednoduše proto, že se soubor se slovníkem na disku nikdy nevytvořil (bez ohledu na přístupová práva XP).
Funguje ale kopírovací "finta" Miloše B."

Nyní se již zdá, že verze 3.0 funguje OK, ale mám nainstalováno hafo slovníků a nejsem si jist co vlastně platí. Netušíte někdo, co má být za slovníky v OO od Novelu, či spíš, jaké je nejlepší řešení?? Použít jen slovníky od Novellu, nebo Novellácké slovníky zrušit a nainstalovat "klasické"??

Já mám nyní nainstalovány slovníky (mimo vlastních):
Novell
soffice
Sun
IgnoreAllList

Díky

Offline

#48 29. 1. 2009 00:23:57

Termiter
Člen
Registrace: 18. 12. 2008
Příspěvků: 4

Re: Pridat slovo do slovniku

Dobrý den,
můžete sem, prosím, někdo dát polopatický postup co se má udělat, aby na XP fungovalo přidávání slov do slovníku?

Offline

#49 29. 1. 2009 06:47:00

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Pridat slovo do slovniku

To Termiter: Stačí nainštalovať OO.o a malo by to fungovať. Inštaloval som OO.o ako na úplne nové počítače tak aj na také, kde predtým bola nainštalovaná staršia verzia OO.o a doteraz som sa nestretol s tým, že by mi to niekde nešlo. Nerobil som, pritom žiadne špeciálne veci, inštaloval som to ako Power User.

Offline

#50 29. 1. 2009 08:15:11

Termiter
Člen
Registrace: 18. 12. 2008
Příspěvků: 4

Re: Pridat slovo do slovniku

Nestačí. Mám Win XP cz a nepomáhá instalace, reinstalace, nic.
Nechce se mi instalovat (a stahovat) 2.4 a pak přes něj 3.0.1. Zřejmě by stačilo ten slovník někam ručně nakopírovat. Nemám ale žádný slovník a nevím kam.
Proto prosím, zda by někdo prázdný slovník nepřiložil a nenapsal kam s ním. Díky!

Offline

Zápatí