Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 1. 10. 2008 17:11:24

dech
Člen
Registrace: 1. 10. 2008
Příspěvků: 150

nejde pokročilý (rozšířený) filtr s makrem

Dobrý den,
mám takový problém:
Nefunguje mi makro s pokročilým filtrem (mám OO 2.4.1). A to následovně: Mám tabulku o např.5 sloupcích a 20 řádcích. Chci filtrovat ty řádky v nichž se nachází v 1. sloupci dané slovo. Proto si také vytvořím pod touto tabulkou znova hlavičky (názvy sloupců)(dle nápovědy) a pod první slupec napíšu slovo, podle kt. se budou filtrovat řádky(prostě identický příklad jako v nápovědě "Filtr: Používání pokročilých filtrů"). Začnu zaznamenávat makro. Označím si tabulku s daty. Kliknu na Data-filtr-pokročilý filtr. Označím oblast se zadaným kritériem (názvy sloupců + slovo pod 1. sloupcem) a dám ok.Data se vyfiltrují podle slova a zastavím nahrávání makra. Tabulku vrátím do původního stavu(= tabulka bez vyfiltrovaných řádků) aby bylo co filtrovat - s makrem. Spustím makro a ono nic. Jen se mi označí tabulka=poslední krok záznamu makra ale NIC se nevyfiltrovalo. Vypadá to jakoby krok kde vybírám oblast s kritérii pro filtrování vůbec makro nezaznamenalo. Zkusil jsem to SAMÉ v Microsoft Officu 2003 a šlo to. Tak nevím co dělám blbě.
Každopádně můj globální cíl je to abych pořád nemusel (v mnohonásobně větší tabulce) otrocky označovat tabulku, jít do Data-filtr-pokročilý filtr a zase označovat oblast výběru...aby šlo prostě rozumně filtrovat tabulku.
Díky za cokoliv.


LO 6.1.2.1. (x64)  WIn 8 64bit  16GB RAM

Offline

#2 1. 10. 2008 19:20:47

dech
Člen
Registrace: 1. 10. 2008
Příspěvků: 150

Re: nejde pokročilý (rozšířený) filtr s makrem

tak zatím na co jsem přišel je toto(našel jsem v nápovědě):
Následující akce se NEzaznamenají:
Nezaznamená se otevření okna.
Nezaznamenají se akce provedené v jiném okně, než byl spuštěn záznam.
Nezaznamená se přepnutí okna.
Nezaznamenají se akce, které se nevztahují k obsahu dokumentu. Např. změny provedené v dialogu Volby, organizátoru maker, úpravy vzhledu.
Výběry se zaznamenají pouze, pokud jsou provedeny klávesnicí, ale ne při použití myši.
Záznam maker funguje pouze v Calc a Writer.

...což se mi zdá podivné-např. akce spojená s otevřením okna se podle mě zaznamená. Zkoušel jsem jiný příkaz z nabídky: Formát-sloupec-optimální šířka-objeví se nové okno,dám OK a některé sloupce se poopraví. Toto jsem zaznamenal do makra. Pak jsem ho následně pustil(některé sloupce jsem před tím znovu"rozházel") a šlo to....záhada


LO 6.1.2.1. (x64)  WIn 8 64bit  16GB RAM

Offline

Zápatí