Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 5. 10. 2009 09:47:54

hawran.diskuse
Člen
Registrace: 5. 10. 2009
Příspěvků: 31

Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Abych při prohlížení prezentací využil co nejvíce místa na monitoru, mám zvolený View Notes a mám povypínané zobrazování všech zbytečných taskbarů.

Nicméně, když roluji dokumentem, tak se mi některé taskbary neustále zobrazují, nejsem schopen zjistit, v závislosti na čem.

Když chci něco hledat (přes CTRL+F), zobrazí se mi NEJEN dialog pro hledání, ale POKAŽDÉ i Standard taskbar.

PROČ?

Offline

#2 5. 10. 2009 14:50:27

hawran.diskuse
Člen
Registrace: 5. 10. 2009
Příspěvků: 31

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

hawran.diskuse napsal(a)

Abych při prohlížení prezentací využil co nejvíce místa na monitoru, mám zvolený View Notes a mám povypínané zobrazování všech zbytečných taskbarů.

Nicméně, když roluji dokumentem, tak se mi některé taskbary neustále zobrazují, nejsem schopen zjistit, v závislosti na čem.

Když chci něco hledat (přes CTRL+F), zobrazí se mi NEJEN dialog pro hledání, ale POKAŽDÉ i Standard taskbar.

PROČ?

Zapomněl jsem doplnit (omlouvám se, snad to na nic nemá vliv):

Linux - Fedora:
$ uname -a
Linux ... 2.6.27.30-170.2.82.fc10.i686 #1 SMP Mon Aug 17 08:38:59 EDT 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux

OpenOffice: 3.0.1-15.6.fc10

Offline

#3 30. 10. 2009 11:38:23

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Můžete napsat, o co konkrétně jde? Stává se mi to taky.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 30. 10. 2009 13:13:28

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

hawran.diskuse napsal(a)

Nicméně, když roluji dokumentem, tak se mi některé taskbary neustále zobrazují, nejsem schopen zjistit, v závislosti na čem.

PROČ?

IMHO je to v zavislosti na programatorech. Me to (kdyz to zkusim) dela taky, dokonce staci kliknout do okna poznamky nebo snimku a panel je zpet.

Bohuzel to budete muset zaradit mezi vlastnosti OO. Uplne stejne se projevuje treba panel odrazek nebo tabulky ve Writeru (tam me to taky stve), i kdyz jej zapnete nebo vypnete, tak se sam objevi i kdyz nechcete nebo naopak zmizi. :-((


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 30. 10. 2009 20:40:00

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Zkoušel jsem letmo: všechny panely jsem v nabídce Zobrazit nezaškrtl, tedy zakázal. Stisknu Ctrl-f, vyskočí dialog pro hledání. Klepnu do tabulky, nic se nestane. Vložím obrázek, zobrazí se panel pro úpravu obrázku a panelu, oba tedy znovu zakážu v nabídce Zobrazit. Znovu klepnu na obrázek, nic se nestane, žádné panely. Co dělám špatně?

Aktuálně jsem to zkoušel v Ubuntu 9.04, kde je OOo 3.0.1.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#6 30. 10. 2009 20:44:02

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

hawran.diskuse napsal(a)

Nicméně, když roluji dokumentem, tak se mi některé taskbary neustále zobrazují, nejsem schopen zjistit, v závislosti na čem.

V závislosti na kontextu, viz domovská strana nápovědy, odkaz Nabídky, pak Zobrazit, pak Panely nástrojů.


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#7 31. 10. 2009 07:13:41

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

redakce napsal(a)

Zkoušel jsem letmo: všechny panely jsem v nabídce Zobrazit nezaškrtl, tedy zakázal. Stisknu Ctrl-f, vyskočí dialog pro hledání. Klepnu do tabulky, nic se nestane. Vložím obrázek, zobrazí se panel pro úpravu obrázku a panelu, oba tedy znovu zakážu v nabídce Zobrazit. Znovu klepnu na obrázek, nic se nestane, žádné panely. Co dělám špatně?

Aktuálně jsem to zkoušel v Ubuntu 9.04, kde je OOo 3.0.1.

Na Ubuntu 9.10 to taky nedela, ale 3.1 na XP to delaji.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#8 31. 10. 2009 07:20:25

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

redakce napsal(a)

V závislosti na kontextu, viz domovská strana nápovědy, odkaz Nabídky, pak Zobrazit, pak Panely nástrojů.

Bud spatne vidim nebo to tam neni 3.1.1 XP/Ubuntu9.10. Nebo se divam jinam.

Edit: Kdyz to dam vyhledat podle slova kontext, tak se toho doberu, ale je tam presne to, co jsem psal vyse - pokud programator OO usoudi, ze to jako uzivatel chci, nic s tim neudelam. COz treba me vadi, ze za me programator v techto vecech mysli.

OT - poznamka: Dost me dostalo, kdyz jsem vcera nainstaloval Ubuntu 9.10 a nezmenil jsem heslo, protze porad jsem byl upozornovan, ze je bud slabe nebo kratke nebo! prilis podobne tomu predchazejicimu. Po chvili zkouseni jsem to vzdal a nechal si heslo puvosni, nez prijdu na to, kde pozadavek na slozitost vypnu...

Pamatuju si dobu, kdy se jako klad casto uvadelo, ze OO na rozdil od MSO nedela nic za uzivatele a nic mu nenuti... Ted to dojde i do Linuxu :-)

Editoval Zvedavec (31. 10. 2009 07:29:53)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#9 25. 11. 2009 17:17:54

hawran.diskuse
Člen
Registrace: 5. 10. 2009
Příspěvků: 31

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Takže žádné řešení?
Naco tam potom ty volby pro zobrazování/nezobrazování těch panelů jsou???

Další aplikace, která ví lépe, co chci?

Offline

#10 27. 11. 2009 14:48:46

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Mně přijde, že to funguje dostatečně, jak jsem psal v #5


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#11 28. 11. 2009 06:44:59

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 555

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Potvrzuju redaktorova slova. Nakonec tedy :-)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 1. 12. 2009 15:37:04

hawran.diskuse
Člen
Registrace: 5. 10. 2009
Příspěvků: 31

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

A mně se to děje pořád.
Tak to necháme být ...

Offline

#13 22. 12. 2009 16:57:30

hawran.diskuse
Člen
Registrace: 5. 10. 2009
Příspěvků: 31

Re: Taskbary, které mám vypnuté, se přesto zobrazují (Impress)

Tak, po přečtění http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=779 , #5, jsem konečně pochopil, jak je to myšleno, :-(

Takže mohu potvrdit, že už to dělá to, co potřebuji.

Díky.

Offline

Zápatí