Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 8. 2009 10:57:27

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

Nevim, jestli je to ma specialita, ale potreboval jsem rozdelit bunky sloucene predtim v Calcu. Kliknu na bunku hledam neco jako "Rozdelit bunky", nenachazim, hledam v napovede, tam je napsano, ze pres nabidku v panelu Tabulka -- rozdelit bunky, panel nemam, nabidku taky ne.

Az Veeeelmi intuitivne jsem diky kolegovi byl upozornen, ze proste znovu kliknu na Sloucit bunky a ony se rozdeli do puvodniho poctu.

Muze to nekdo overit?

PS: Az se rozhodnu vyplnit ten dotaznik (Pouzivame OO...) tak me ho pres sprosta slova ani neotisknout, protzue cim vice pouzivame OO, tim me to pripada horsi. Tak ku..sky NEINTUITIVNI ovladani nema ani prikazovy radek.

XP SP3, OO3 m11


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 31. 8. 2009 11:08:19

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

JJ, v jednom tlačítku se slučuje i rozděluje. Ono totiž funguje jako přepínač - buď je výběr sloučený nebo není. Podobně jako např. u tlustého písma - to taky je nebo není tlusté.

Je to tak tuším od verzí 3.x, ve starších bylo potřeba si přidat vlastní tlačítka (a neměly ani ikonku).

V nápovědě je napsáno: formát - sloučit buňky (3.1.0) ... aspoň tedy v hesle: "Sloučení a rozdělení buněk"

Offline

#3 31. 8. 2009 11:32:28

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

Ze je to v jednom tlacitu, to je OK, ale do pr..le to nemuze to tlacitko (kdyz detekuje sloucene bunky) napsat "rozdelit".
Ja mam v napovede:
***************************************************************************
Rozdělí buňku nebo skupinu buněk vodorovně nebo svisle do určeného počtu buněk.

Pro přístup k tomuto příkazu...
Na panelu Tabulka klepněte na


Rozdělit buňky


Rozdělit buňku na
Zadejte počet řádků nebo sloupců, na které chcete rozdělit označené buňky.
Směr
Vodorovně
Rozdělí označené buňky na několik řádků. Počet řádků určíte v poli Rozdělit buňku na.
je rovno
Rozdělí buňky na řádky stejné výšky.
Svisle
Rozdělí označené buňky na několik sloupců. Počet sloupců určíte v poli Rozdělit buňku na.
*****************************************
Coz je asi k Writeru, ale co to dela v naúpovede u Calcu.

To co pisete (Rozdelit a sloucit) tam ted taky vidim, ale intuitivne, kdyz vidim rozdelit v napovede a porad sloucit v programu, to nejak nesedi.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 31. 8. 2009 12:35:15

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

jo no, popisek by mohli změnit aspoň z "Sloučit buňky" na "Sloučit / rozdělit buňky" ... samozřejmě co se týče Calcové části problému.

Offline

#5 31. 8. 2009 18:09:59

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

Neviem či to pomôže, ale napr. GO-OO 3.1 (a možná aj OOo 3.1) má aj samostatný príkaz na rozdelenie buniek, aj s ikonkou. Stačí ho pridať do nejakej lišty cez "přispůsobit" v kontextovom menu lišty. Je v sekcii "Formát".


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#6 1. 9. 2009 05:38:06

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

Kdyby se jednalo o mne, tak snad i pomuze. Mam nasazeno OO na cca 50PC, Go-OO je prece jen odchylka od hlavniho proudu a bojim se toho.

Editoval Zvedavec (1. 9. 2009 05:38:33)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#7 1. 9. 2009 10:19:37

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

No, myslím, že GO-OO zase taká odchýlka od hlavného prúdu nie je. Kdesi, mám taký dojem, že aj tu vo fóru som si prečítal, že GO-OO a OOo sú rovnaké na 99%. Moja osobná skúsenosť je (bez toho aby som robil nejakú propagandu), že sú rovnaké úplne, až na rozdiely v rýchlosti, že GO-OO má iné logo, názov a že ju skompiloval Novell. Mám taký dojem, že túto Novellovskú edíciu používa i fi. Software 602 pre svoj kancelársky balík. Možno jediná patália je v tom, že tento balík nie je lokalizovaný a češtinu (slovenčinu) je treba doinštalovať zvlášť.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#8 2. 9. 2009 22:07:46

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

Nebojte se go-oo. Taky na něj přecházíme, za nedlouho to na portále poznáte. Netvrdím tím, že go-oo je jednoznačně lepší, má své mouchy, ale některé věci řeší lépe. A to je ta svoboda - vyzkoušíte a vyberete si :-)

Offline

#9 3. 9. 2009 05:36:48

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Rozdelit bunky? - Zase jedna intuitivni operace, prosim o overeni, dik

No to je falesna svoboda. Ja pracuju a tyto problemy resim kvuli praci. Svobodne si pridelavat praci nehodlam, nejsem blazen (tedy jsem castecne uz ted, protze kdybych nechal zakoupit MS Office, vetsinu problemu bych neresil). Nikdo mi to nezaplati.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí