Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 1. 10. 2008 08:03:09

stevo
Člen
Registrace: 20. 9. 2006
Příspěvků: 8

nefunkcny Automaticky filter v OpenOffice.org 3

V OpenOffice.org 3 RC3 ale ani v starsich verziach (napr. 2.3.0) mi v Calcu nefunguje automaticky filter. Ked v lubovolnom stlpci v prvom riadku napisem nazov stlpca tabulky, nasledne zadam v tomto stlpci rozne udaje niekolko riadkov pod sebou a potom zapnem "Automaticky filter", po kliknuti na "vyberac" (sipku) mi automaticky filter neponukne ziadne hodnoty. Cize po zapnuti mi automaticky filter jednoducho nefunguje. Ked to iste spravim v Go-OO 2.4.1, vyberac mi ponukne vsetky hodnoty vyskytujuce sa v stlpci.
Povazujem to za vazny problem a pre mna to zatial predstavuje nemoznost nasadit OpenOffice.org 3.00 do ostrej prevadzky. Zatial preto asi zostavame pri forku Go-OO 2.4.1.

Editoval stevo (1. 10. 2008 15:22:00)

Offline

#2 1. 10. 2008 13:24:14

stevo
Člen
Registrace: 20. 9. 2006
Příspěvků: 8

Re: nefunkcny Automaticky filter v OpenOffice.org 3

Hmm po troche testovania som zistil, ze automaticky filter je funkcny iba vtedy, ak sa zapne po kliknuti na jedno z policok v hlavicke tabulky. Ak vsak oznacim cely riadok hlavicky tabulky (napr. cely prvy riadok tabulky) alebo ak oznacim dve alebo viac susediacich policiek z hlavicky tabulky, tak automaticky filter nefunguje. Jednoducho v rozbalovacej ponuke neponuka ziadne hodnoty z tabulky ... .
Toto je problem aj v pripade, ze potrebujem mat v tabulke uprostred aj stlpce bez vyplnenej hlavicky a potrebujem zapnut automaticky filter. Vtedy sa totiz filter spusti iba pre tie stlpce, ktore maju v hlavicke aspon jeden znak. A ako som napisal, OOo 3.x mi (na rozdiel od Go-OO) neumozni pouzit automaticky filter pre stlpce ktore si sam vyberiem alebo pre uplne vsetky stplce.
Problem som zistil v standardom OOo 2.3.0 a aj 3.xx.

Zaujimave je, ze tento problem nie je pritomny v Go-OO 2.4.1, kde mozem oznacit cely riadok alebo niekolko vybranych policok z hlavicky tabulky a filter bude bez problemov funkcny.

Offline

#3 1. 10. 2008 15:17:20

stevo
Člen
Registrace: 20. 9. 2006
Příspěvků: 8

Re: nefunkcny Automaticky filter v OpenOffice.org 3

Riesenie:
Takze ... ako som zistil, tak v standardnom OpenOffice.org je automaticky filter funkcny aj v pripade, ze ho zapnem pre cely riadok, resp. pre susediace bunky. Problem je len v tom, ze je pred spustenim (alebo po spustni) filtra nutne "Definovat oblast" pre data. Cize ked cez "Data" - "Definovat oblast" nastavim oblast, v ktorej sa budu filtrovane data nachadzat, mozem automaticke filtre lubovolne nastavovat pre jednotlive stlpce alebo pre cely riadok.
Podla mna je ale dost velkou chybou, ze program pri zapnuti automatickeho filtra nijako neupozorni, ze filter nebude funkcny, kym nebudu nadefinovane oblasti dat, z ktorych ma automaticky filter vychadzat. Momentalne totiz Calc bez problemov automaticky filter spusti a tvari sa, ze by vsetko malo fungovat ... v skutocnosti vsak nefunguje nic a to len kvoli chybajucej definicii oblasti.

Offline

#4 1. 10. 2008 16:12:41

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: nefunkcny Automaticky filter v OpenOffice.org 3

Ono je to všechno trošku jinak.

Automatický filtr funguje nad oblastí dat která je určená:
1. aktuální pozicí kurzoru - v tom případě je automaticky zahrnuta navazující spojitá oblast dat. Jediný sloupec / řádek bez dat určuje okraj použité oblasti.
2. aktuálním výběrem dat
3. definovanou oblastí dat

btw. před každým dalším bádáním doporučuju použít nápovědu - ta je kupodivu dobře zpracovaná a vysvětluje jak automatický filtr použít.

Offline

#5 29. 12. 2014 14:00:02

zanghue
Člen
Registrace: 29. 12. 2014
Příspěvků: 1

Re: nefunkcny Automaticky filter v OpenOffice.org 3

V oblasti zpracování grafů proběhly změny k lepšímu hlavně ve verzi 2.4 - zvažte její nasazení. Mně v ní fungují všechny možné kombinace, které jsem zkusil, tedy včetně 2d grafu. Chybu tedy neumím reprodukovat, vše funguje, jak má. Jestli můžete, pošlete mi přímo ten soubor, můžu to zkusit s ním.


Are you worried about Pass4sure ccna prep and ccnp switch Check out our latest resources for ccna braindump and ccna ccnp

Offline

Zápatí