Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 10. 2. 2021 08:28:10

Wlady
Člen
Registrace: 1. 12. 2020
Příspěvků: 23

ŠPATNĚ UMÍSTĚNO, přesunuto CALCu.

Ahoj.
Když vytvořím tabulku navzájem souvisejících a provázaných hodnot (typicky z nákupních cen počítám prodejní ceny včetně DPH, marže v Kč i %) a pak z ní chci udělat nabídkový ceník, potřebuji vymazat ty první sloupce, abych neventiloval marži atd. Ale když to udělám, zmizí mi to všechno.
Logika věci je mi jasná,jsou to provázané hodnoty, ale existuje nějaký fígl, kterým se ten vztah dá zrušit nebo zafixovat, aby to vymazat šlo?

V principu tentýž problém je, když takto vytvořený sloupec hodnot nebo i jen jedno číslo chci přenést jinam. Nelze.

Předem díky za radu.

Wlady

Editoval Wlady (10. 2. 2021 14:06:21)

Offline

#2 10. 2. 2021 10:30:59

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,435

Re: ŠPATNĚ UMÍSTĚNO, přesunuto CALCu.

Tohle chce určitě ukázku. Upravte sešit tak aby tam nebyla ostrá data, ale aby reprezentoval co nejlépe problém. Dejte k tomu redaji víc popisu. Pošlete to pomocí ulož.to, nebo jinak.


     Při mazání sloupců, nebo řádků jde spíš o to, že nesmí být sloupce v některém řádku sloučené, ale když se to udělá pouze výběrem jedné buňky ze sloupce, tak ten sloupec lze smazat samostatně. Pokud by ve sloupci byly nějaké navázané hodnoty, respektive používané vzorce v jiných sloupcích, tak ve zbylých sloupcích se ukáže chyba.


     Ale stejně to vidím ve Writer jako zbytečnost. Tohle je typická práce pro Calk s tím, že se finální výstup překopíruje do Writer (formátem RTF).


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 10. 2. 2021 14:02:55

Wlady
Člen
Registrace: 1. 12. 2020
Příspěvků: 23

Re: ŠPATNĚ UMÍSTĚNO, přesunuto CALCu.

Ježíšmarjá já jsem moula. Moc se omlouvám,já to samozřejmě dělám v CALCu, ale zvolil jsem špatné téma. Můžete to přehodit nebo se to dá vymazat. Já to po odeslání této odpovědi zkusím a když to nepůjde, označím to za vyřešené a dám to znovu do CALCu.

Díky moc.

Offline

Zápatí