Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 11. 10. 2020 02:40:39

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 23

Defaultný Printer dialog box

V nových verziách Libreoffice je tlačové dialógové okno vždy zbalená ponuka "Další",
ktorú musím tlačítkom + rozbaľovať vždy znova a znova.

Je možné prosím nastaviť to defaultne vždy rozbalené?


Ďakujem

Offline

#2 11. 10. 2020 07:17:35

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,133

Re: Defaultný Printer dialog box

Bohužel - takové nastavení není možné.


     Váš dotaz není úplně přesný. V uvedeném dialogu jsou celkem 3 nabídky "další". Konkrétně jako poslední volba z nabídky "Rozsah kopie", dále "Rozvržení stránkx" a nakonec volba tlačítkem "Další možnosti".


     Mám od včerejška nainstalovánu nejnovější Fresh Version: 7.0.2.2 (x64) Build ID: 8349ace3c3162073abd90d81fd06dcfb6b36b994. Zde jsem testoval všechny možnosti od Nastavení tiskárny a Tisk > z volby Soubor. Pro jistotu také spuštění pomocí ikony a klávesové zkratky. Dále nastavení NÁSTROJE > MOŽNOSTI Libre Office > TISK a NÁSTROJE > MOŽNOSTI Libre Office > POKROČILÉ > EXPERTNÍ NASTAVENÍ.
     V Expertním nastavení (úplně nahoře) lze zadat heslo "Print". Pod položkou Calc jsem sice našel volbu "Other", ale ta nešla přestavět na TRUE. Takže alespoň v uvedené verzi nic takového nejde.


     Nevím sice co potřebujete navolit, ale nejspíš by to šlo udělat makrem a sice za předpokladu, že to je často opakovaná úloha. Většinu úloh takového typu lze nahrát záznamníkem, ale ne všechny fungují bez dalších úprav.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 11. 10. 2020 10:54:45

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 23

Re: Defaultný Printer dialog box

Dobrý deň, toto tlačítko, je tam počet kópií a "tlačiť vybrané bunky.

https://drive.google.com/file/d/1mz2SFF … sp=sharing

Vždy tlačím viac ako jednu kópiu a vždy zbytočne ten dialóg rozbaľovať je strašné.

Ďakujem

Offline

#4 11. 10. 2020 16:35:41

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 214

Re: Defaultný Printer dialog box

pro jachtarfranko: Nevím jak ostatním ale po mě chce ten odkaz abych se přihlásil. Lepší by to bylo nahrát na uloz.to

Offline

#5 12. 10. 2020 03:15:49

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 23

Re: Defaultný Printer dialog box

Prepáčte, zmenil som to na verejné.

https://drive.google.com/file/d/1mz2SFF … sp=sharing

Offline

#6 12. 10. 2020 06:34:09

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,133

Re: Defaultný Printer dialog box

Ano z obrázku je patrné co potřebujete nastavit v uvedeném dialogu. Tuto volbu nastavit nelze. Jde to ale zcela jistě obejít nejméně makrem - jak jsem uvedl v příspěvku #2.


     Problém makra je v tom, že vykoná vždy stejný úkol na stejném souboru. Proto se makro musí vždy přizpůsobit potřebám a je to asi víc práce, nežli opakovaně klikat na dialog tisku. Samozřejmě v případě, že se vždy tiskne jenom jedna stránka, nebo stejný počet stran (s různými obsahy, ale stejným rozsahem) vyhoví makro velice dobře.
     Další možností je tisk do souboru pomocí volby TISK > TISK DO SOUBORU, který se nastaví v tiskovém dialogu. Tisková úloha se uloží v souboru s příponou ".PRN". Toto se dá vytisknout pomocí OS na předvolené tiskárně. Tiskárna má vlastní volby jako je počet kopií a podobně (LO pouze přebírá některé parametry tiskárny).
     Upřesňuji : nejprve tisk do souboru (který uložíte ".PRN") a teprve následně zavolot tisk z operačního systému (tedy už bez Libre Office).


      Z obrázku je vidět, že používáte virtuální tiskárnu viz : PDF-Xchange. Existují i další podobné. Tyto softy obchází LibreOffice dialogy a počet kopií se nastavuje přímo na HW ovladači.


      Pokud potřebujete pomoci s makrem - není problém, ale musíte dát validní vzor. Počet kopií muže být fixní, nebo s provolbou před tiskem ap. Jde o to, že tiskové úlohy by měly být nastaveny v části FORMÁT > OBLASTI TISKU a podobně. U některých tisků jde ještě o volby které přizpůsobí velikost a podobně. Když se tiskne více kopií tak se většinou tiskne stejný list ihned za sebou (například 3x pokud je požadovaný počet kopií 3 atd.). Problém je pak s oboustranným tiskem pokud nemáte specializovanou tiskárnu (nebo kopírku) která to umí. většinou je potřeba správně očíslované stránky tisknout v určitém pořadí. Většinou postačí zleva doprava a potom dolů, ale někdy opačně. Tohle vše už musí být ve vzoru uvedeno.

Editoval neutr (12. 10. 2020 06:38:07)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 12. 10. 2020 10:04:47

jachtarfranko
Člen
Registrace: 31. 7. 2012
Příspěvků: 23

Re: Defaultný Printer dialog box

Ďakujem za odpoveď,
tá virtuálna tlačiareň na screene bola náhoda,
tlačím hlavne priamo na tlačiareň,
rôzny počet kópií, dokonca rôzne tlačiarne.

Asi to vyriešim vrátením ku staršej verzii LO,
kde bol ešte normálny tlačový dialóg.

Pekný deň

Offline

Zápatí