Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 23. 5. 2020 19:55:59

Berybery
Člen
Registrace: 19. 1. 2020
Příspěvků: 6

Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

Zdravim a prosim o radu. V bunce B2 mam soucet. Potrebuji posunout hodnotu do bunky C2,dalsi soucet opet posunout do C2 a predchozi do D2... zalohovat/archivovat. Jde to vzorcem? Nevim si s tim rady,dekuji za pripadne rady.

Editoval Berybery (24. 5. 2020 06:48:50)

Offline

#2 23. 5. 2020 20:55:04

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,124

Re: Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

Stačí klepnout na záhlaví sloupce "B" (tam kde je to písmenko) a zavoláme nejlépe kontextovým menu (pravé myšítko) VLOŽIT SLOUPEC (PŘED). To je vše.

Editoval neutr (23. 5. 2020 20:55:28)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 23. 5. 2020 21:10:39

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 588

Re: Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

Myslím že to nelze. Obecně záloha/archivace vzorci provádět nelze. Pokud se změní vstupní data změní se i výsledky, s tím se nedá nic dělat. To lze řešit pouze manuálně ctl+c a vložit jinak/pouze čísla. A nebo nějakým makrem.


Většinou je také dobré se zamyslet nad tím zda je ta archivace opravdu nutná, zda to nelze řešit jinak.


LibreOffice 6.2.

Offline

#4 24. 5. 2020 06:52:22

Berybery
Člen
Registrace: 19. 1. 2020
Příspěvků: 6

Re: Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

ludviktrnka napsal(a)

Myslím že to nelze. Obecně záloha/archivace vzorci provádět nelze. Pokud se změní vstupní data změní se i výsledky, s tím se nedá nic dělat. To lze řešit pouze manuálně ctl+c a vložit jinak/pouze čísla. A nebo nějakým makrem.


Většinou je také dobré se zamyslet nad tím zda je ta archivace opravdu nutná, zda to nelze řešit jinak.

Ano,takto jsem to zamyslel...diky! Neni ani jine,blizke reseni vzorcem? Makra neovladam.

Editoval Berybery (24. 5. 2020 07:03:07)

Offline

#5 24. 5. 2020 12:09:24

ludviktrnka
Člen
Registrace: 9. 7. 2009
Příspěvků: 588

Re: Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

Prostě mít pro každý případ vlastní zadání. Nebo nejěký přepínač. To řešení je hodně individuální, možná kdybyste svůj soubor zkusil poslat... Pomocí vzorců platí že pokud chcete mít (na papíře) více výsledků pak musíte mít k dispozici více zadání, pokud chcete mít pomocí jednoho zadávacího formuláře více výsledků musíte pouřít makro. V tomto případě bude velice jednoduché. Jistě vám jej tady někdo rád napíše.


LibreOffice 6.2.

Offline

#6 28. 5. 2020 08:09:50

Berybery
Člen
Registrace: 19. 1. 2020
Příspěvků: 6

Re: Zalohovani dat-VYRESENO-nelze:(

Diky!!

Offline

Zápatí