Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 5. 2020 06:58:36

jirasek1944
Člen
Registrace: 2. 12. 2012
Příspěvků: 72

Nejde otevřít dokument - VYŘEŠENO

Někdy se mi stává, že určitý dokument nejde otevřít, musím tudíž počítač restartovat a potom již vše probíhá dobře. Pro ilustraci přikládm scan obrazovky na němž je patrné co na zmíněném dokumentu je. Jde o druhý dokument zprava s názvem 20 - Pepík - všechny pokyny


https://uloz.to/file/uMORm3W5QW3c/scree … -50-30-jpg

Editoval jirasek1944 (18. 5. 2020 20:27:43)

Offline

#2 18. 5. 2020 08:49:26

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 368

Re: Nejde otevřít dokument - VYŘEŠENO

Přiložený sken obrazovky je v tomto případě k ničemu, z toho se nepozná proč dokument nejde otevřít - jen je vidět že vám to Windows označil jako ODT dokument.
Kdyby šlo o nějaký nekvalitní dokument, splácnutý třeba všelijak z MS Wordu, tak by ho to nejspíš neotevřelo ani po tom restartu.


To že jde dokument otevřít po restartu počítače může poukazovat na nějakou chybu ve špatné či zabordelené instalaci (na to třeba zkusit restartovat v nouzovém režimu a obnovit tovární nastavení).
Ale taky to může být chyba starých zabordelených Windows, které by třeba chtěly přeinstalovat - byť jestli máte Win 7 či vyšší a neděláte se systémem nějaké skopičiny tak to asi nebude moc pravděpodobné.


Myslím že by stálo za to zkusit nainstalovat LibreOffice, stačí vám portable (česky tzv. přenosná) verze, ta se přidá jako nezávislý program takže vám nic nepřeinstaluje a můžete v ní zkusit dokument otevřít když vám to v OpenOffice nepůjde.
https://www.libreoffice.org/download/portable-versions/


Případně když vám to zrovna půjde otevřít, tak ho přeuložit do nového dokumentu; nebo zkusit do nového dokumentu přes Ctrl+CV; či přeluložit jako jiný formát - jestli tam nemáte nějaké sofistikované prvky tak třeba jen jako RTF nebo HTML -> v případě HTML by se vám to pak otevíralo v internetovém prohlížeči, což pokud jde třeba jen o návod ke kterému nepotřebujete nic přidávat nebo jej editovat by bylo dostačující :-).

Offline

Zápatí